Jovana  Stojiljković: Nisam više tako mlada, stasala sam za uloge majki

Jovana Stojiljković: Nisam više tako mlada, stasala sam za uloge majki

Autor: | 20/06/2019

0

Jovana Stojiljković, jedna od najperspektivnijih glumica mlađe generacije, upravo snima seriju “Južni vetar” Miloša Avramovića. U seriji, ali i “Južnom vetru 2” koji je planiran da se radi nakon serije, tumači Sofiju čiji je mladić glavni junak Petar Maraš (Miloš Biković), koji ima probleme sa zakonom.

Nedavno je u seriji “Žmurke” Miše Radivojevića Jovana tumačila mladu majku a i sada je dobila priliku da se oproba u ulozi majke.

- Pojedinci su me pitali znači li to da sam već stasala za uloge majke? Pa, ja imam 27 godina i nisam ja više tako mlada - kroz smeh započinje razgovor za “Blic TV magazin” mlada glumica.

- U nastavku priče, Petar i Sofija postaju roditelji i nalaze se u novim životnim ulogama. Zanimljivo je na koji način to na njih utiče i kako će uspeti da se snađu sa užasno puno prepreka koje stižu Petru i njegovom okruženju - kaže Jovana, i otkriva da li će se glavni junak posle zatvora i dalje baviti kriminalom i u kojoj meri će ga Sofija podržati u tome.

- Zanimljivo je to na koji način se sve razvija kroz seriju, ali i nastavak filma “Južni vetar”. Bilo bi neprimereno da vam sada sve otkrijem. Mogu samo da kažem da će Sofija imati svoj stav prema Petru i njegovom okruženju, kao i u prvom delu. Ona i dalje gura stvari u nekom svom smeru, a biće i zanimljiv razvoj njihovog odnosa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Stojiljković (@fp.jovana.stojiljkovic) on Feb 19, 2019 at 9:36am PST


O svom direktnom partneru Milošu Bikoviću ima samo reći hvale.

- Miloša dugo poznajem i drago mi je kad mogu da snimam i imam zajedničke scene sa nekim koga već znam. On je fenomenalan glumac i ja sam na njega veoma ponosna kao na člana naše velike glumačke porodice. Miloš je napravio veliki uspeh i u inostranstvu i kod nas - smatra glumica.

Pre nekoliko dana Jovana je završila i snimanje drugog ciklusa serije “Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića.

- Bojana (lik koji Jovana tumači, prim. aut.) ostala je jedna od živih junakinja. Zanimljivo je kako se u nastavku priče razvija odnos uzmeđu Bojane i Stanka Pletikosića - otkriva glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Stojiljković (@fp.jovana.stojiljkovic) on Dec 28, 2017 at 1:40pm PST


Nedavno je Stojiljkovićeva ostvarila jednu od glavnih uloga u seriji „Jutro će promeniti sve”. Iako se pričalo i o nastavku serije, do toga ipak neće doći.

- Bilo je govora o tome da se nastavi snimanje kada prođe neko vreme, ali sada je još uvek rano. Inače, meni je taj projekat jako drag i nekako ga osećam vrlo lično jer sam u njemu sarađivala sa svojim prijateljima - ističe Jovana.

Hellomagazin.rs Luka Šarac