Terminal Festival nastavlja da dovodi svetska imena u Sombor: Terminal Music & Arts Festival #4

Terminal Festival nastavlja da dovodi svetska imena u Sombor: Terminal Music & Arts Festival #4

Autor: | 10/06/2019

0

 

Poslednjeg vikenda u junu, četvrti po redu Terminal Music & Arts Festival pretvoriće Sombor u jedinstvenu oazu umetnosti i zabave. Da pobegnete u svet senzualnosti i neobične lepote, zakoračite na jedan od stejdževa koji će i ove godine udomiti muzičare sa svih strana sveta.

Terminal Music & Arts Festival mesto je susreta muzičara, likovnih umetnika, posetilaca festivala i gradjana Sombora. Ideja festivala je da kroz umetnička i muzička dešavanja oživi i internacionalizuje kulturnu scenu Sombora, odnosno da utiče na razvoj građanske svesti kroz edukativne radionice, dnevne tribine i javne razgovore. Ovim putem gradi se uzajamni odnos između umetnika i posetilaca festivala u kojem obe strane ostaju obogaćene jedinstvenim iskustvom razmene ideja, osećanja i pre svega stvaralačke energije.

U prve tri godine posetioci festivala imali su priliku da slušaju legendarnog Roy Ayersa – začetnika neo-soul žanra; Jojo Mayera, jednog od najznačajnijih bubnjara u savremenoj muzičkoj istoriji; izralesku džez zvezdu Avishai Cohena; funk legendu Amp Fiddlera u zajedničkom nastupu sa neobičnim Stuart Zenderom; austrijski kultni trip-hop bend Sofa Surfers. Uz ovakve tri godine, nesumnjivo je da je grad Sombor dobio neobičnu svežinu i ušao u novu dimenziju kulturnog baštinjenja.

Terminal Music & Arts Festival će 2019. godine obeležiti koncerti RY X, trenutno jednog od najvećih imena muzičke indi scene, kao i svetski poznate autorke i pevačice Nneka. Pored ovih izvođača publika će na glavnoj bini letnje scene Kabare imati priliku i da sluša bendove Tapan, francuski duo Nikitch x Kuna Maze, kao i izraelskog producenta i DJ-a Nadav Dagona koji će prirediti jedinstven doživljaj live svirke na 360 ° bini u centru publike.

Late Night Stage u svom jedinstvenom ambijentu prirode će ugostiti predstavnike elektro scene poput Glauco di Mambro, Megablast, Uone i Ayamoon.

Terminal Music & Arts Festival istrajava u viziji da razvija i promoviše umetnost, kulturu, kreativnost, stvara spone između posetilaca i izvođača, podstiče inspiraciju, avanturu … I ove godine, svi posetioci mogu da posete i umetničke izložbe slika, projekcije filmova na otvorenom, dnevne jamm session-a i tribine, muzičke i likovne radionice.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima gigstix-a, ddtickets-a i tickets-a.

Više informacija o festivalu nađite na zvaničnom sajtu www.terminalfest.org i na FB stranici.

  • i 29. Jun 2019. – Terminal Music & Arts Festival UPLOVI U LEPŠU STVARNOST – BUDI DEO TERMINALA
  • Hellomagazin.rs Promo