Debi princa Luisa na rođendanu kraljice Elizabete (foto/video)

Debi princa Luisa na rođendanu kraljice Elizabete (foto/video)

Autor: | 08/06/2019

0

Kraljica Elizabeta II. rođena je 21. aprila i tada rođendan proslavlja u krugu porodice, ali svake druge subote u junu njen se rođendan slavi javno i službeno.

U kraljičinu čast na ulicama britanske pristonice održava se Trooping the colour parada u kojoj učestvuje čak 1400 vojnika, 400 muzičara i 200 konja.

Na paradi u Vajtholu kraljici su se pridružili gotovo svi članovi njene uže porodice i hiljade znatiželjnika, piše BBC.

Prvi put nakon rođenja sina Arčija u javnosti se pojavila vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl. Vojvotkinja je na službenu proslavu stigla u pratnji supruga, princa Harija, ali njihov prvorođeni sin nije bio s njima.

Članovi kraljevske porodice potom su se vratili u Bakingemsku palatu, gde su s balkona zajedno pogledali završnicu događaja, preletanje aviona Kraljevskih vazdušnih snaga.

Tu je svoj prvi službeni angažman imao i princ Luis koji je, zajedno sa sestrom Šarlot i bratom Džordžom, frenetično mahao u smeru aviona i helikoptera. Maleni Luis je u jednom momentu želeo da se iz meminog naručja smesti u tatin zagrljaj, da bi bolje video šta se dešava.

Vojvoda od Edinburga, kraljičin suprug Filip, koji je u ponedeljak proslavio 98. rođendan, pretprošle je godine penzionisan pa ne mora da prisustvuje svim službenim događanjima.

Među zvanicima je bila i Tereza Mej, koja je u petak službeno podnela ostavku na premijersku dužnost, ali na funkciji ostaje do imenovanja naslednika.

 

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti

Pročitajte još