Džordž Majkl ostavio više od 97 miliona funti porodici i prijateljima, ali ne i ljubavnicima!

Džordž Majkl ostavio više od 97 miliona funti porodici i prijateljima, ali ne i ljubavnicima!

Autor: | 05/06/2019

0

Na sam Božić 2016. muzički svet ostao je bez jednog od najboljih muzičara, jednog i jedinog Džordža Majkla, koji je iznenada preminuo u 53. godini života. Njegova sahrana rastezala se mesecima jer uzrok smrti nije bio službeno potvrđen, a tek je sada, dve i po godine kasnije, otkriven i njegov testament.

Neverojatno bogatstvo, koje se procjenjuje na 97,6 miliona funti, naslijediće njegova porodica i prijatelji, ali ne i dvojica muškaraca koja su uz njega provela godine - njegovi bivši ljubavnici Fadi Favaz i Keni Gos.

Majkl i Keni

Većinu njegovih nekretnina u nasleđe su dobile sestre Melani i Jioda, dok će nešto dobiti i njegov otac Kiriakos, kao i bliski prijatelji i bivši saradnici. Koji prijatelji će biti i naslednici, odlučiće Majklova sestra Jioda.

- Džordž je bio izuzetno odan i blizak s ocem i sestrama, zato ne čudi to da se pobrinuo da budu zbrinuti do kraja života. Lep je gest da se setio i bliskih prijatelja, ali na kraju će o svemu odlučivati Jioda jer je znao da će ona uraditi najbolje.

Zanimljivo je da Endrju Ridžli, s kojim je Džordž Majkl pevao u grupi Wham!, nije nasledio ništa, ali njegova bivša devojka i prateći vokal grupe, Širli Kemp, imala je više sreće. U testamentu ni jednom rečju nisu spomenuti njegov dugogodišnji partner Keni Gos, kao ni Fadi Favaz, s kojim je bio u vezi od 2012. i koji je na kraju pronašao njegovo mrtvo telo.

Sam Favaz navodno ne želi da se iseli iz pevačevog doma, vrednog pet miliona funti, iako su pravnici službenim putem zatražili da ga napusti.

Koga je sve spomenuo u testamentu?

Najveći deo od gotovo 98 miliona funti nasledstva otići će u ruke:

Njegovih sestara Jiode i Melani, koje će dobiti jednake udele u svemu, uključujući njegova dva londonska doma, jedan u Ridžent parku, a drugi u Hajgejtu
Ocu Kiriakosu ostavio je farmu i ergelu
Klavir Džona Lenona, kao i kolekcija umetnina i antikviteta, odlazi u dobrotvorni fond The Mill Charitable Trust

Ostatak će podeliti:

Širli Kemp, bivši prateći vokal Whama! 
Koni Filipelo, bivša PR-ka
Mišel Mej, bivša lična asistentkinja
Kej Bekenhem, manekenka i prijateljica
Dejvid Ostin, producent i najbolji prijatelj
Sonja Bird, porodična prijateljica
Aleks Georgiou, rođak, bivši lični asistent i vozač 

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: Džordž Majkl