Najveće tajne za negu kože za koje verovatno niste čuli

Najveće tajne za negu kože za koje verovatno niste čuli

Autor: | 04/06/2019

0

Кada je u pitanju koža lica i tela, godinama slušamo šta je to što je najbolje za nas. Ipak, postoje i saveti koji nisu toliko poznati ali su, tvrde stručnjaci, izuzetno delotvorni.

1. Nemojte spavati glave zaronjene u jastuk

Svake godine potrošimo oko 2.500 sati na spavanje, a mnogi većinu tog vremena provode s glavo uronjenom u jastuk. Najbolji položaj za spavanje je na strani sa glavom koja je nameštena na dnu jastuka tako da donja polovina lica ne dodiruje jastuk. To će sprečiti gužvanje lica koje podstiče stvaranje bora.


2. Običnu vodu zamenite mineralnom

U Japanu i Кoreji glavni je trend lice prati gaziranom vodom. No, kada je reč o vodi za piće, možete dobiti puno više od penušave mineralne vode nego od one sa česme. Na taj način unosite zdravu dozu magnezijuma, kalcijuma i tako dolazi do uravnoteženja pH nivoa.

3. Povećajte unos banana

Jedna banana na dan može da učini čudo za kožu. Pune su kalijuma i magnezijuma, pomažu u regulaciji digestivnog sistema, a rezultat dobre probave je i zdrava i sjajnija koža. Osim što ih treba redovno jesti, isprobajte i proverenu tradicionalnu metodu: zgnječite bananu, dodajte joj malo lanenog ulja, zobene kaše i od toga napravite gustu smesu koju nanesite na kožu. Pustite da se osuši i isperite. Кoža će biti nahranjena, mekana i hidrirana.

4. Očistite kožu jodom
Možda zvuči pomalo neobično, ali jod ubija bakterije i pomaže da koža bude stvarno čista. Metoda je posebno efikasna za čišćenje lica i bubuljica, a najbolji se rezultat postiže ako se primenjuje uveče. Dovoljno je da nanesete malu količinu joda pre spavanja i pustite da se osuši pre nanošenja bilo kakvog drugog proizvoda za negu kože.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani..

5. Koristite kreme na bazi kortizona
Кreme na bazi kortizona koriste se uglavnom za tretiranje nekih kožnih upala, upotrebljavaju se protiv svraba, osipa, uboda insekata, žarenja, ali od njih možete dobiti i puno više koristi. Кreme na bazi kortizona mogu se koristiti za smirivanje kože nakon hemijskih pilinga ili je možete naneti na oštećeni deo kože.

6. Parite kožu

Parenje kože je najbolji način da se spreči dehidracija, efikasna je metoda za lečenje akni i za postizanje lepe i zdrave kože. Dodajte u ključalu vodu malo organskog bilja ili običnu kesicu biljnog čaja i nagnite glavu nad posudu s tečnošću. Pazite da vam je glava dovoljno udaljena kako vam para ne bi nadražila kožu.

7. Dve maske na lice
Možda zvuči čudno, ali da biste imali kožu koja je besprekorno zategnuta, nahranjena, sjajna i svetla, koristite 2 maske za kožu. Prvo na lice stavite masku na bazi hijaluronske kiseline i kolagena i ostavite da deluje petnaestak minuta. Temeljno je očistite s lica, a zatim na lice stavite čisti med ili masku na bazi meda. Nakon 15 do 20 minuta skinite i tu drugu masku s lica i isperite ga ružinom vodicom. Nakon tretmana lice namažite serumom, kremom ili s nekoliko kapi omiljenog hranljivog ulja za lice. Rezultat? Savršena, zategnuta i sjajna koža.

8. Masaža lica
Čvrstom masažom lica, vrata i dekoltea stimuliše se mišićni tonus i kiseonik dovodi do ćelija. To je jedan od najboljih načina za postizanje čvrstoće i zategnutosti kože.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: lepota nega

Pročitajte još