Džej Zi: Od dilera droge postao prvi reper milijarder na svetu

Džej Zi: Od dilera droge postao prvi reper milijarder na svetu

Autor: | 04/06/2019

0

Šon Kori Karter (49), poznatiji pod nadimkom Džej Zi, službeno je postao prvi hip - hop milijarder. Forbsova statistika utvrdila je da je njegovo bogatstvo procenjeno na nešto više od milijardu dolara. Zanimljivo je kako je reper, pre nego što je postao muzičar, bio trgovac drogom, a 1996. godine pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću ' Roc-A-Fella Records'. Od tada je s 14 objavljenih albuma zaseo na muzičke top liste, osvojio je 22 Gremija i zaradio više od 500 miliona dolara od pretplate korisnika.

Iako se mnogima činilo da u svom naumu neće uspeti, kad je pre devet godina sedeo s Vorenom Bafetom (88) muzičar i mogul predvideo mu je blistavu budućnost,

- Za mladu osobu koja odrasta, Džej Zi je momak od kojeg treba učiti. Predviđam mu sjajnu karijeru i veliki uspeh - rekao je tad poslovni magnat, a čini se kako je bio u potpunosti u pravu.

Pevačev muzički katalog vredan je 75 miliona dolara, a 2007. godine prodao je liniju odeće za 204 miliona dolara. Tu treba dodati i deonice na berzi (poput onih od Ubera) koje iznose 70 miliona dolara, kao i kompaniju 'Roc Nation' vrednu 75 miliona dolara. 

Bruklinski reper uložio je i u marke alkoholnih pića 'Armand de Brignac' i 'D'usse' čija se zajednička vrednost procenjuje na više od 400 miliona dolara, a server za muziku 'Tidal' procenjuje se na 100 miliona dolara.

Ali, zavidnom milionskom popisu nije kraj jer zbir vrednosti njegovih nekretnina premašuje 270 miliona dolara.  Takođe, Džej Zi je ljubitelj umetnina pa tako u svojim domovima ima nekoliko Pikasovih slika vrednih 'sitnih' 70 miliona dolara. 

Muzičar je od 2008. godine u braku s pevačicom Bijonse (37) te imaju troje dece stariju kćer Blu Ajvi (7) i blizance Rumija (1) i Siri (1). 

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: džej zi

Najnovije vesti