Holivudski frizer otkriva tajnu održavanja boje kose Dženifer Aniston

Holivudski frizer otkriva tajnu održavanja boje kose Dženifer Aniston

Autor: | 01/06/2019

0


Leto nam stiže, a to za našu kosu i nije baš najbolja vest. Tokom leta kosa je izložena štetnom delovanju sunca, vetra i soli, pa ako želimo savršenu letnju frizuru, potrebno je uložiti više truda nego obično.

Održavanje kose leti jedan je od izazovnih ciljeva, zbog čega nam Majkl Kanale, frizer poznatih glumica Dženifer Aniston i Kejt Hadson, otkriva nekoliko saveta kako održati savršenu nijansu boje kose tokom letnjih meseci. Kako kaže:

-Rad sa Dženifer je vrlo jednostavan. Ma koju boju želimo, uvek se vraćamo prirodnom izgledu, objašnjava on, dodajući kako slavna glumica voli peščane tonove.

Što se Kejt Hadson tiče, omiljenoj junakinji romantičnih komedija frizer je održavao boju kose i tokom trudnoće.

-Imala je vrlo kratku kosu i na njenoj prolećnoj frizuri samo smo prosvetlili vrhove, koji su se jako dobro uklopili. Upotrebio sam posebnu tehniku češljanja, sa nanosima boje daleko od korena kose, jer je glumica bila trudna, kaže Majk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jennifer aniston (@jennifer_aniston_the_official) on May 28, 2019 at 3:33am PDT

Hvaljeni frizer je ženama dao nekoliko saveta za održavanje boje kose tokom leta.

-Izbegavajte upotrebu vrućih alata za oblikovanje kose, kao to su pegle, figaro ili fen, na visokoj temperaturi. Kad god ste u mogućnosti, pustite da se kosa prirodno osuši. Koristite proizvode za hidrataciju kako se kosa ne bi dodatno sušila zbog letnjih vrućina i, naravno, preparate namenjene farbanoj kosi, kaže on, dodajući da je treba zaštititi šeširom ili kapom tokom dana.


Što se tiče odabira savršene nijanse, Kanale daje jedan koristan savet.

-Pogledajte kakav vam je podton. To je najbolje da proverite na ručnom zglobu. Ako je vaša vena plava, obično su hladne nijanse za vas, a ukoliko su zelene, odgovaraće vam zlatne ili tople boje. Tako svojim klijentkinjama određujem kakvi bi joj pramenovi odgovarali kada se odluči da osveži postojeću boju, dodao je on.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram

Pročitajte još