Petar Božović krio suze: Mogao bih da umrem kad hoću, ali zbog nje ne smem

Petar Božović krio suze: Mogao bih da umrem kad hoću, ali zbog nje ne smem

Autor: | 30/05/2019

0

Jedan od najznačajnijih srpskih glumaca Petar Božović otovorio je dušu i ispričao zbog čega se svađa sa bratom, zašto smatra da bi mogao da umre kad hoće ali i zbog koga nema na to pravo.

- Kad su svi prodavali zemlju, moj deda Petar je prodavao da bi školovao sinove. Jednog je poslao u Beograd a drugog u Ljubljanu. Žao mi je što njega nisam upoznao... Nije mi toliko žao majke, majka je majka. Majka je uvek ista... Vidim da ovaj moj stariji bvrat kad god odem kod njega drži sliku na kojoj su on i majka. A mene nema... - ispričao je Božović.

Kaže kako je brat uvek bio ljubomoran što su uzeli njega...

- Ali nisu mogli obojicu... On je stariji pet godina od mene. Ali nije bilo godine i trenutka da se nismo posvađali zbog toga. A ja sad kad dođem kod njega tamo slika njega i majke... A mene nema... Pa šta on misli, da meni nije krivo.

Božović se posebno raznežio kada je trebalo da priča o unuci.

- Moram da skupim sve pesme o Anđeliji da joj pevam. Rekao sam joj pre neki dan - ajde porasti da idemo u kafanu ti i ja, napusti roditelje, budi sa dedom... Od nje se očekuje najviše. To je jedan od razloga što sam još živ. Mogao bih da umrem kad hoću... Kad čovek preživi, odživi ima pravo i na to... Al kad mi se Anđelija rodila... Nemam pravo. Hoću da budem sa njom kad se bude venčavala. Što da ne, život je neponovljiva tajna.

Na kraju emisije usledilo je pitanje zbog koga se Petar rasplakao: Da li vas je Bog lepo pogledao kada ste došli na ovaj svet?

- Jeste... Hvala mu na svemu - rekao je Božović, pogledao u nebo i prekrstio se.

Iako je naočarama za sunce hteo da sakrije tugu, kamera je uspela da snimi suze velikog glumca.

hellomagazin.rs ATA Images/Boško Karanović
Tagovi: petar božović

Najnovije vesti