Vesna Zmijanac: Ja sam vuk samotnjak ali bez jednog ne mogu

Vesna Zmijanac: Ja sam vuk samotnjak ali bez jednog ne mogu

Autor: | 22/05/2019

0

Folk zvezda Vesna Zmijanac koja osamdesetih i devedesetih godina žarila i palila muzičkom scenom, prisetila se svojih muzičkih početaka i prvog nastupa koji je imala već sa sedam godina i to pred posebnom publikom.

- Sećam se da sam već sa sedam godina pevala deci iz moje ulice i držala prave koncerte, koji su dugo trajali. Te svoje prve nastupe sam završavala teatralno i uvek sam publici bacala deo odeće na kraju koncerta.Kada sam počela da se profesionalno bavim muzikom, bilo je drugačije vreme, nekako lepše, rekla je za VIP magazin i otkrila da jje kada joj je bio potreban pronalazila na Bukulji.

- Mislila sam da nikada neću naučiti da koristim Vajber i slične aplikacije, ali kako vreme odmiče, vidim da sam se odlično snašla. Ja sam vuk samotnjak i meni u mnogim trenucima niko ne treba, ali bez telefona ne mogu. Hvata me panika kada sam bez telefona duže od pola sata. Samo češljam po internetu i tražim razne stvari, a ko zna šta sve rade ova deca. Plašim se hoće li ljudi razgovarati za dvadesetak godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Zmijanac Official (@vesnazmijanacofficial) on Jan 29, 2017 at 8:59am PST


- Nikada nisam prestala sa nastupima jer bez muzike ne ne bih mogla. Svakog vikenda imam svirke i to me drži, ali za pola veka, koliko radim, moralo je da dođe do prezasićenja. U tim trenucima je moje skrovište Bukulja, tamo je moj mir. Međutim, ne mogu dugo da budem tamo sama, muzika je ozbiljna navlaka, to mi je u krvi. Samo oni pevači koji vrede mogu da dočekaju pozne godine ne sceni, a tako je i u mom slučaju, bila je iskrena pevačica koja je komentarisala i karijeru ćerke Nikolije.

- Kada je rekla da će se baviti pevanjem, ništa se nisam pitala, a tako je i danas. Ona dosta sluša Relju, što je i bolje, jer imaju sličan muzički stil. Meni je samo žao što ona ima divnu emociju u glasu, možda čak i lepšu nego ja, jedino nema dobar način da to pokaže. Svi veliki hitovi nastali su iz neke teške muke, a ona je nije nikada doživela. I baš zbog toga, Nikolija ne može da pokaže tu divnu i moćnu emociju.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani....

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Zmijanac Official (@vesnazmijanacofficial) on Sep 2, 2018 at 1:04pm PDT


Da li slušate današnje mlađe pevače, kako vam oni zvuče, ima li nekog da se izdvaja?

- Ma svi su oni dobri, neki više, neki manje. Ali kao što sam rekla Nikoliji, svima fali ta životna muka, teško detinjstvo, malo nemaštine, da bi mogli da breme koje nose pretoče u glas. Ovi novi su svi zaštićeni. Mi, koji smo živeli skromno i siromašno, dobili smo tu tugu u glasu, naše muke su nas pretvorile u dobre pevače.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Zmijanac Official (@vesnazmijanacofficial) on Sep 30, 2018 at 12:56pm PDT


Danas se ljubav izjavljuje i putem mobilnog telefona, tehnologija nas je preuzela, kako je bilo u vaše vreme?

- Kada sam bila mlada, to je bila milina, ali i muka. Pisala sam ljubavno pismo po sedam dana. Pišem, pa brišem, pa novi papir, pa bacaj... Pa kada pošalješ, druga muka stiže, da li je stiglo, pa kada će da mi odgovori, a danas je potpuno drugačije. Pošaljem poruku, vidim da li je pročitano ili nije i sve znam. Odgovor stiže veoma brzo, nema mesta za romantiku

Hellomagazin.rs M. M./ATAImages/Instagram
Tagovi: Vesna Zmijanac

Najnovije vesti