"Frajle" imaju novi spot: Džulija Roberts i Monika Beluči na salašu! (video)

"Frajle" imaju novi spot: Džulija Roberts i Monika Beluči na salašu! (video)

Autor: | 22/05/2019

0

U letnji pohod na region “The Frajle” kreću sa novom pesmom simboličnog naziva “Zlato”. Članice jednog od najpopularnijih bendova na ovim prostorima prethodnih meseci vredno su radile na više projekata. U godini jubileja, kada slave deseti rođendan, za publiku su pripremile peti studijski album. Izlazi početkom juna, a zvaće se “Obraduj me”, jer je sastavljen od obrada starih hitova koje su u svom maniru otpevale sa originalnim izvođačima.

Ovog leta vesele Novosađanke rešile su da okušaju i sreću na festivalima lakih nota. Na prvom od njih, “CMC festivalu” koji se održava u Vodicama, predstaviće pomenutu pesmu, “Zlato”. Spot je snimljen u salašarskom ambijentu punom kolorita, kakav savršeno pristaje njihovoj bećarskoj prirodi. “Salaš 137”, nadomak Novog Sada, bio je mesto gde se odvijala radnja ovog mini-filma u holivudsko-vojvođanskom maniru, mada ima i nekih felinijevskih momenata.

- Ugostili smo našu sad već uigranu “ekipu za spotove”, rediteljku Sandru Mihaljević i Igora Ivanovića iz Zagreba. Kažu da smo bile dobri domaćini i da su se sjajno proveli kod nas. I mi smo se super provele na snimanju, bilo je jako zabavno – kažu nam Marija Mirković, Nataša Mihajlović, i Nevena i Jelena Buča, poznatije kao “Frajle”.

- Ideja spota bila je da prikažemo neke obične, svakodnevne i naizgled male stvari koje čine život. Svaka od nas dobila je posebnu ulogu i vidimo je kako radi ono što je čini srećnom i slobodnom. Tako jedna slika, druga vozi motor, treća jaše konja, četvrta čuva svoje antikvitete stare stotinama godina... I svakoj je upravo to dovoljno da bi bila srećna.

Nakon što su pogledali tizer mnogi su primetili izvesne sličnosti sa nekim poznatim svetskim damama. Tako je Frajla Nata, dok je obilazila salaš na konju po imenu Kadens, podsetila na Džuliju Roberts koja je bežala sa venčanja u romantičnoj komediji “Odbegla mlada”. Jeleni su neki rekli da liči na Moniku Beluči iz neke sicilijanske priče, Frajla Nena se malo mučila oko ulja na motoru, njenom ljubimcu sa dva točka kog nije baš lako ukrotiti, dok nam je lepa Marija pokazala svoju umetničku prirodu i otkrila kako se snalazi za štafelajem.

Muziku za “Zlato” uradio je kompozitor Ante Pecotić, s kojim novosadski kvartet prvi put sarađuje.

- Verujemo da će se ljudima svideti malo drugačiji zvuk od onog na šta su navikli kada smo mi u pitanju. Svakodnevno pevušimo ovu pesmu i jedva čekamo da počnemo da je izvodimo na koncertima.

A uz koncerte i putovanja od Vardara do Triglava koji ih čekaju u nastupajućem periodu teško da će naći koji dan za odmor.

Snežana Ilić Privatna arhiva
Tagovi: the frajle

Najnovije vesti