Ogromno priznanje:  Britanski Independent svrstao Marijinu "Molitvu" u 10 najboljih evrovizijskih pobedničkih pesama SVIH VREMENA!

Ogromno priznanje: Britanski Independent svrstao Marijinu "Molitvu" u 10 najboljih evrovizijskih pobedničkih pesama SVIH VREMENA!

Autor: | 20/05/2019

0

Nakon pobede Marije Šerifović na Evroviziji Srbija nije imala previše sreće na ovom takmičenju. Ipak, dobra stvar je da je naša jedina evrovizijska pobednica uspela da ostavi dubok trag i da je i sada, 12 godina kasnije, istaknuti evropski mediji spominju kao vlasnicu jedne od najboljih pesama svih vremena koja se pojavila na ovom takmičenju.

Naime, tokom evrovizijske groznice koja je proteklih dana tresla celu Evropu novinari britanskog Independenta analizirali su sve pesme koje su pobedile otkad takmičenje postoji i našu Mariju i njenu "Molitvu" svrstali među top 10 najboljih pobedničkih pesama svih vremena uz Abbu, Lorin, Džonija Logana, Selin Dion...

Independent Marijinu kompoziciju naziva "modernom operom" i "visoko-dramatičnom baladom" koja je pronašla svoj put do srca Evropljana uprkos činjenici da su u to vreme svi pribegavali ekstravaganciji i u pesmama i u nastupima.

"Molitva" i danas izaziva najdublje emocije kod fanova Evrovizije, a Marija važi za vlasnicu jednog od najboljih vokala koji se ikad čuo na ovom takmičenju.

hellomagazin.rs Printscreen