"Nivea" inovacije: Planetrano popularni brend predstavio niz novih proizvoda

"Nivea" inovacije: Planetrano popularni brend predstavio niz novih proizvoda

Autor: | 25/04/2019

0

Hijaluronska kiselina, kolagen i elastin – savršeni trio oživljava kožu iznutra

Tačno je da lepota dolazi iznutra. Zato je NIVEA razvila novu liniju Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape, koja obnavlja kožu prvo iznutra, a zatim i spolja i smanjuje znakove starenja kože. Do 60. godine, koža je već preživela mnogo i samim tim postala zrela. Takva koža može da deluje suvo i bledo, na njoj se javljaju duboke bore, smanjuju se čvrstina i elastičnost, a mogu se javiti i staračke fleke.

Nova formulacija linije Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape stimuliše kožu da proizvodi sopstvenu hijaluronsku kiselinu, kolagen i elastin. Efikasnost formulacije dokazana je u studijama: u eksperimentima sa ćelijskom kulturom, sinteza elastina je povećana za 64%.

Zašto baš hijaluronska kiselina, kolagen i elastin?

Oni zajedno čine savršeni trio koji čini kožu čvrstom i gipkom, pomažu joj da zadrži vlagu i elastičnost kako bi bila zategnuta, meka i gipka. Zahvaljujući kolagenu, derm, središnji sloj, ima čvrstu strukturu. Istovremeno, elastin obezbeđuje dovoljnu elastičnost. Hijaluronska kiselina ima izuzetno svojstvo vezivanja vode i hidrira epiderm ili gornji sloj kože.

Novi Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape proizvodi zadovoljavaju sve specijalne potrebe koje ima koža starija od 60 godina: aktivno usporavaju starenje i efikasno ublažavaju znakove starenja, dok istovremeno hidriraju i obnavljaju kožu. Rezultat: koža je podmlađena hidrirana je i izgleda zdravije, zategnutije i čvršće.

Još jedna prednost: sva tri različita proizvoda mogu da se koriste u kombinaciji ili pojedinačno: dnevna krema sa zaštitnim faktorom 30, noćna krema i dvofazni eliksir sa hranjivim uljem. Proizvodi imaju predivnu formulaciju koju koža brzo upija i pružaju dugotrajnu hidrataciju – za primetno čvršću i glatku kožu.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

„Na izgled kože možemo da utičemo u velikoj meri“

Upravo to treba da radimo – smatra dr. Svenja Molgard, direktorka Laboratorije za razvoj u odeljenju NIVEA Nega lica. Dr. Molgard i njen tim razvili su potpuno novu kombinaciju sastojaka za NIVEA Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape liniju proizvoda. Ona kroz intervju objašnjava kako se koža menja sa godinama, na koji način možemo da joj pomognemo i zašto je nova formulacija savršena za to.

Kako starimo, na koži se sve više vide naše godine. Uočavamo nove bore, koža je suvlja, gubi čvrstinu i javljaju se pigmentne fleke. Šta možemo sami da preduzmemo?

Svenja Molgard: U suštini, postoje dve grupe faktora koje uzrokuju starenje kože. Kao prvo, postoje unutrašnji faktori na koje teško, ako uopšte, možemo da utičemo: prirodni proces starenja, genetske predispozicije i hormonske promene. Pored toga, koža vremenom proizvodi sve manju količinu tri sastojka koja su zaslužna za zdrav i mladalački izgled: hijaluronsku kiselinu, kolagen i elastin. Upravo tu možemo da joj pomognemo. Nova i jedinstvena formulacija aktivira ćelije kože i pomaže im da proizvode više hijaluronske kiseline, kolagena i elastina. Drugo, postoje spoljašnji faktori koji su uglavnom povezani sa životnim navikama a utiču i do 90 posto na izgled naše kože. Na te faktore možemo da utičemo. Pre svega treba da znamo koji spoljašnji uticaji negativno utiču na kožu, a to su UV zračenje i zagađen vazduh, ali i navike u ishrani, kvalitet sna, stres, i naravno, način na koji negujemo kožu.

Da li ste imali na umu upravo takvu negu kada ste razvijali novu NIVEA Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape liniju proizvoda?

Da, razvili smo ovu liniju specijalno za potrebe kože starije od 60 godina, koja je više izložena stresnim uticajima nego mlađa koža. Na starijoj koži je očigledan uticaj vremena, ona gubi vlagu, a bore na licu postaju izraženije. Kada počnu da se smanjuju kolagen i elastin, pojavljuju se trajne i duboke bore i linije – kao što su bore na čelu.

Znači, hijaluronska kiselina, kolagen i elastin su veoma važni sastojci za kožu – koja je zapravo njihova uloga?

Sva tri sastojka čine kožu čvrstom i zategnutom. Da bismo shvatili kakvu funkciju ima kolagen, možemo da ga posmatramo kao zategnuto uže u osnovi neke konstrukcije; on je u osnovi derma, odnosno srednjeg sloja kože. Do 80 procenata suve težine derma čini kolagen, zbog čega je neophodan za čvrstinu. Pored toga, u vanćelijskoj matrici, u vezivnom tkivu, nalaze se različiti molekuli kože, kao što je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina ima izuzetno visoku sposobnost vezivanja vode. Ovo je važno iz dva razloga: kao prvo, koži je potrebna voda, a kao drugo, voda daje koži volumen. Jedan gram hijaluronske kiseline može da veže i do šest litara vode i tako znatno poveća volumen kože.

Pored toga, vlakna elastina i vlakna kolagena ugrađena su u ćelije kože koje okružuju matricu, takozvanu vanćelijsku matricu, i odgovorni su za čvrstinu i elastičnost kože. Osim što koži pruža čvrstinu, kolagen poboljšava i njenu strukuturu. Elastin pruža koži elastičnost kako bi mogla da se vrati u prvobitni oblik nakon istezanja ili skupljanja. Zbog toga se često poredi sa gumenom trakom. Kolagen i elastin zajedno daju koži jačinu, čvrstinu i oblik. Tokom procesa starenja smanjuju se rezerve ovih važnih sastojaka pa je važno pronaći način na koji one mogu da se obnove.

Ako su koži potrebna sva tri sastojka da bi bila gipka, zašto ih sama ne proizvodi?

U principu, koža to i radi – ali se vremenom smanjuje sposobnost njenih ćelija da proizvode te važne komponente. Dakle, struktura se takođe menja, zbog čega se, nažalost, pojavljuje sve više bora. NIVEA je upravo iz tog razloga razvila CELLULAR proizvode: oni ne samo da nadoknađuju količinu hijaluronske kiseline u koži, već i stimulišu ćelije da same stvaraju više hijaluronske kiseline, kolagena i elastina. Razvili smo savršeni aktivni kompleks, a njegova efikasnost je dokazana u in vitro eksperimentima sa ćelijskim kulturama.

Dakle, CELLULAR proizvodi podstiču kožu da proizvodi sama te sastojke? Na koji način oni deluju?

Na osnovu naših studija možemo da vidimo da CELLUAR proizvodi deluju stimulativno na određeni enzim koji čini ove komponente: zahvaljujući pravoj kombinaciji sastojaka, oni reaktiviraju ćelije. Koža je zaista neverovatan organ!

Da li nam je stvarno potreban visoki zaštitni faktor tokom cele godine?

Da – ako ne želite da izgledate starije! Primećujem kako se moja koža menja s godinama i smatram da je mudro koristiti zaštitu od sunca na vreme kako biste zaštitili kožu od starenja. Imam 41 godinu i svakodnevno koristim kremu za zaštitu od sunca kako bi se moja koža osećala i izgledala zdravo. Iako mnogi misle da nam je zaštita od sunca potrebna samo kada smo napolju, nisu u pravu. Tačno je da su UVB zraci primarno aktivni na otvorenom, ali UVA zračenje, koje u velikoj meri utiče na starenje kože, prolazi kroz prozorska stakla. Zato je važno da uvek zaštitite kožu od UV zračenja, čak i dok sedite u kancelariji ili ste kod kuće, u dnevnoj sobi, jer jedino tako možete da sprečite pojavu dubokih bora i staračkih fleka.

Kada nam je potreban dvofazni eliksir sa hranjivim uljem?

U pitanju je intenzivan tretman, ali ga svako može koristiti. Da biste postigli najbolje rezultate preporučujemo da nanesete serum na prethodno očišćenu kožu pre dnevne ili noćne kreme. U zavisnosti od potreba vaše kože i ličnog izbora, možete ga koristiti i odvojeno, ili ga umešajte u dnevnu ili noćnu kremu. Ovo je veoma poseban eliksir i sastoji se od dve komponente. Uljana komponenta sadrži moćni kompleks tri ulja koja čine formulaciju hranjivom za kožu. Hidratantna vodena komponenta sa svojim sastojcima deluje na hijaluron, kolagen i elastin* i efikasno pospešuje proizvodnju ove tri vitalne komponente, što su i pokazali testovi sa ćelijskim kulturama. Dakle, eliksir ima dvostruki efekat: snabdeva kožu obilnom količinom vlage i dubinski je hrani dok istovremeno aktivira njenu proizvodnju. Ukratko, eliksir smanjuje bore, jača i oblikuje kožu kako bi izgledala mlađe, zdravije i blistavije.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

OTKRIJTE NOVE FORMING SPREJEVE ZA KOSU

Oblikujte i menjajte dok ne napravite frizuru iz snova!

U MODI JE PRIRODNA LEPOTA

Žene širom sveta vode računa o spoljašnjem izgledu. Većina njih želi da ima kosu koja izgleda zdravo i prirodno i zato biraju proizvode za stilizovanje koji sadrže prirodne sastojke, bez alkohola*. NIVEA već više od 100 godina pomaže ženama da istaknu svoju prirodnu lepotu.

Nova NIVEA linija predstavlja korak dalje u stilizovanju kose jer sadrži proizvode specijalno formulisane za 3 različita tipa kose čiji predivan miris ne sadrži alkohol**!

*upotreba proizvoda i stavovi, mindline, Nemačka (2015) i Švajcarska (2018)

** Ne sadrži etanol i alkohol

INOVATIVNI FORMING SPREJ

Inovativna i negujuća formulacija pruža:

  • VIŠE VREMENA ZA STILIZOVANJE – zahvaljujući formulaciji sa 0% alkohola* sprej se suši na kosi dva puta duže u poređenju sa običnim sprejom za kosu na bazi alkohola i omogućava vam da lakše oblikujete kosu. Sada možete da oblikujete i menjate frizure sve dok ne budete sasvim zadovoljni.
  • NEGU ZDRAVE KOSE – bez isušivanja jer formulacija sadrži suvo ulje izuzetne čistoće. Sprej neguje kosu prilikom svakog nanošenja i ostavlja prijatan miris na kosi zbog čega je savršen za upotrebu u pokretu.
  • POSTOJANOST BEZ LEPLJIVOG OSEĆAJA traje i do 24 sata zahvaljujući formulaciji koja sadrži Eucerit® i polimer koji se lako uklanja češljanjem. Nežne kapljice spreja pokrivaju vlasi i omogućavaju fleksibilnu postojanost frizure i prirodan izgled.
  • FRIZURA NIJE GOTOVA DOK VI TO NE KAŽETE!

    LEPRŠAVI VOLUMEN KOJI MOŽETE OBLIKOVATI KOLIKO GOD PUTA ŽELITE

    Više nećete morati da koristite obične sprejeve za kosu koji mirišu na alkohol. Naša inovativna formulacija sa 0% alkohola* pruža fleksibilnu postojanost tokom 24 sata i ne isušuje kosu kako biste mogli da uživate u njenoj punoći i prirodnom volumenu kakav ste oduvek želeli, bez lepljivog osećaja.

    9/10 žena potvrđuje da proizvod ima prijatan miris koji ne sadrži alkohol**

    *Ne sadrži etanol

    **istraživanje sprovedeno za kompaniju Beiersdorf obuhvatilo 79 žena koje su koristile sprej 14 dana

  • Nanesite sprej na suvu kosu koju ćete podići u korenu na udaljenosti od 25 cm od glave.
  • Nastavite da oblikujete kosu pošto se sprej dugo suši sve dok ne postignete raskošan volumen.
  • Ponovo nanesite sprej na gornji deo kose i oblikujte dok ne napravite željenu frizuru.
  • Dodatni savet: Za veći volumen, prebacite kosu preko glave i nanesite sprej.

    UKROTITE NEPOSLUŠNE VLASI I OBLIKUJTE KOSU KADA GOD POŽELITE

    Naš inovativni proizvod idealan je ukoliko imate prirodno ravnu kosu i volite da menjate oblik frizure tokom dana. Jedinstvena formulacija sa 0% alkohola* smiruje neposlušne vlasi, ali ne isušuje kosu tako da možete da je stilizujete iznova i iznova – uživajte u lepršavoj frizuri koja je postojana 24 sata i izgleda prirodno.

    88% žena je potvrdilo da proizvod pruža dugotrajnu postojanost**

    *Ne sadrži etanol

    **istraživanje sprovedeno za kompaniju Beiersdorf obuhvatilo 80 žena koje su koristile sprej 14 dana

  • Na suvu kosu nanesite sprej, po dužini i na krajeve, sa udaljenosti od 25 cm.
  • Prstima zagladite kosu do samih krajeva i smirite neposlušne vlasi. Ukoliko želite, možete naneti sprej ponovo tokom dana.
  • Uživajte u prirodno lepoj kosi koja ima predivan miris, bez alkohola.
  • Dodatni savet: Ovaj sprej je savršen kada želite da smirite neposlušne vlasi u pokretu.

    DEFINISANE KOVRŽDE KOJE MOŽETE OBLIKOVATI IZNOVA I IZNOVA

    Zahvaljujući našoj novoj formulaciji sa 0% alkohola*, sprej definiše kovrdže kako biste ih lakše oblikovali i ne isušuje kosu. Stilizovanje kovrdža je sada tako jednostavno: naš novi sprej vam pomaže da oblikujete frizuru i menjate njen oblik celog dana, koliko god puta želite i sprečava pojavu sitnih neposlušnih kovrdža tokom 24 sata.

    100% žena je potvrdilo da proizvod definiše oblik talasaste/kovrdžave kose**

    *Ne sadrži etanol

    **studija u vidu samo-procene sprovedena za kompaniju Beiersdorf obuhvatila 20 žena čija sa sitnom kovrdžavom i srednje kovrdžavom kosom.

  • Na suvu kosu nanesite sprej sa udaljenosti od 25 cm.
  • Gužvajte pramen po pramen podižući ga na gore.
  • Nežno razdvojte kovrdže prstima i uživajte u prirodno lepoj kosi koja ima predivan miris, bez alkohola.
  • Dodatni savet: Da biste tankoj kosi dali volumen, prebacite kosu preko glave i nanesite sprej.

    NOVI PREDIVNI MIRISI

    VOLUMEN

    Ovaj miris se otvara osvežavajućim voćnim notama breskve i ličija sa diskretnim nagoveštajem ružičaste paprike. Cvetne i prozirne note ruže, geranijuma i božura prijaju svim čulima. Bazne note ostavljaju na kosi prefinjene i suptilne drvenaste tonove, kao i tonove mošusa i ambre.

    RAVNA KOSA

    Voćni miris koji uvode neodoljive note maline, jabuke i ananasa obogaćen je čistom svežinom limuna i grejpfruta. Cvetne i prozirne note đurđevka i lokvanja naglašavaju lagani karakter ove kompozicije. Bazna nota je blaga i odiše kombinacijom egzotičnih drvenih i umirujućih mošusnih tonova.

    KOVRDŽAVA KOSA

    Prefinjeni i moderni miris koji odiše cvetnim i voćnim notama. Otvara se neodoljivim i mladalačkim tonovima sa sočnim gornjim notama mandarine, crne ribizle i senzualnog jasmina. Cvetne i prozirne note ruže i elegantnog jasmina prijaju čulima. Umirujuće bazne note kremaste vanile zaokružuju miris i čine ga dugotrajnim.

    Nastavak pričitajte na sledećoj strani...

    NOVO: NIVEA MICELLAIR®  Rose Water linija za čišćenje lica 

    Temeljno čisti kožu i ne isušuje je – novi NIVEA MICELLAIR® Rose Water proizvodi za čišćenje lica sa ružinom vodicom, uklanjaju čak i vodootpornu šminku, pružaju negu i hidrataciju – za kožu nežnu poput latica ruže.

     Ružina vodica je sastojak za negu kože koji ima višestruko dejstvo: deluje antibakterijski, neutrališe pH vrednost i hidrira kožu. NIVEA MICELLAIR® Rose Water micelarna voda, gel za čišćenje lica i maramice za uklanjanje šminke temeljno čiste i hidriraju kožu i mogu se koristiti za negu svih tipova kože, čak i za osetljivu.

     

    NIVEA MICELLAIR® Rose Water micelarna voda

    Verovatno i vi, kao većina žena, volite šminku i svakodnevno je koristite. Puder, ruž i ajlajner su sve što vam je potrebno da se osećate dobro tokom celog dana. Zato je veoma važno da šminku uklonite temeljno i nežno.

    NIVEA  MICELLAIR® Rose Water micelarna voda dubinski čisti pore i uklanja čak i vodootpornu šminku. Mirisna ružina vodica uklanja nečistoće, revitalizuje i hidrira kožu. Koža je temeljno očišćena i meka na dodir i nije isušena. MICELLAIR® Rose Water micelarna voda je pogodna za lice, oči i usne.

    NIVEA MICELLAIR®  Rose Water gel za čišćenje lica

     Pomaže vam da temeljno očistite kožu i uklonite postojanu i vodootpornu šminku ili pripremite kožu za šminku. Novi NIVEA MICELLAIR® Rose Water gel za čišćenje uklanja nečistoće sa kože, a hidratantna ružina vodica čini kožu baršunasto mekom poput latica ruže. Gel dubinski čisti kožu lica i usana i ne isušuje je.

    NIVEA MICELLAIR®  Rose Water micelarne vlažne maramice za čišćenje lica

    MICELARNE VLAŽNE MARAMICE sa ružinom vodicom efikasno uklanjaju vodootpornu šminku, nežno čiste i toniraju kožu i ne isušuju je. Vlažne maramice sadrže micele koje poput magneta uklanjaju šminku i nečistoće. Nakon upotrebe, koža je čista, osvežena i lepo izgleda.

    Delotvorne i praktične za svaki trenutak, NIVEA Micelarne vlažne maramice sa ružinom vodicom nežno uklanjaju čak i vodootpornu šminku sa lica, bez trljanja ili ispiranja. Savršene su za istovremeno toniranje i čišćenje kože bez isušivanja.

     

    NOVO – od marta 2019. godine

     

    NIVEA MICELLAIR® Rose Water micelarna voda  400 ml – neobavezujuća preporučena cena oko 550 RSD*

    NIVEA MICELLAIR® Rose Water gel za čišćenje 150 ml – neobavezujuća preporučena cena oko 550 RSD*

    NIVEA MICELLAIR®  Rose Water micelarne vlažne maramice za čišćenje lica 25kom - neobavezujuća preporučena cena oko 370 RSD*

    Nastavak pročitajte na sledećoj strani...


    DOPUSTITE DECI DA UŽIVAJU U SUNCU, ZAŠTITITE NJIHOVU OSETLJIVU KOŽU OD ŠTETNOG UV ZRAČENJA
    Unapređena NIVEA Sun Kid linija, koja sada sadrži nov, zabavan rol-on u boji, pruža deci potpunu zaštitu od UVA i UVB zračenja. Proizvodi sa visokim i veoma visokim zaštnim faktorom štite vašu decu i njihovu nežnu kožu kako biste mogli da se opustite i uživate u letu.

    Bliži se leto i sve je teže zadržati decu kod kuće – ona žele da provedu svaki slobodan trenutak napolju. I zaista, ima li ičeg lepšeg nego videti decu koja uživaju na suncu dok jurcaju, igraju se ili prskaju u vodi. Sunce nam ne donosi samo trenutke zabave, ono je takođe veoma korisno za razvoj i rast dece. Međutim, upravo je dečja koža izložena najvećem riziku od oštećenja koje uzrokuje UV zračenje jer njena prirodna zaštita još uvek nije u potpunosti razvijena. Kod dece koža je osetljivija nego koža kod odraslih osoba, a punu debljinu ili sposobnost pigmentacije imaće tek u pubertetu. Pored toga, broj opekotina u detinjstvu u direktnoj je vezi sa karcinomom kože u kasnijem dobu. Zato je za decu neophodna adekvatna zaštita od štetnih UV zraka dok se igraju napolju. NIVEA Sun Kid’s Protect and Care proizvodi vam omogućavaju da zaštitite decu na najbolji mogući način kako biste bezbrižno uživali u letu.

    Sa zaštitom od sunca, svaki trenutak je pravo vreme za zabavu na suncu

    NIVEA Sun Kid’s Protect and Care linija za zaštitu od sunca zadovoljava najrazličitije potrebe dečje kože. Ovi proizvodi su posebno razvijeni u skladu sa jedinstvenim karakteristikama dečje kože kojoj je potrebna visoka ili veoma visoka zaštita. Visoki ili veoma visoki zaštitni faktor pruža mladoj koži pouzdanu zaštitu od UV zračenja, dok formulacije koje imaju dodatnu vodootpornost imaju efikasno dejstvo čak i u vodi. Ne zaboravite da zaštitu treba da nanosite na dečju kožu na svaka dva sata, kao i uvek kada deca izađu iz vode, kada se obrišu peškirom ili ako se oznoje.

    Zaštita i za najosetljiviju kožu

    Roditelji znaju da je njihovoj deci potreban proizvod koji je prilagođen potrebama kože koja je malo više osetljiva. NIVEA Sun Kid’s Protect and Care Sensitive linija za zaštitu od sunca namenjena je veoma mladoj koži koja je veoma nežna. Ovi proizvodi pružaju isti stepen zaštite kao NIVEA Sun Kid's Protect and Care linija, ali sadrže formulaciju bez mirisa koja je posebno razvijena da zaštiti najosetljiviju mladu kožu – dok visoka UVA zaštita smanjuje rizik od alergija na sunce. Njihova podnošljivost za kožu je takođe testirana i odobrena od strane pedijatara. A pošto sva deca vole da se igraju u vodi, NIVEA Sun Kid's Protect & Care Sensitive zaštita od sunca sadrži i formulaciju koja ima dodatnu vodootpornost. Ne zaboravite da zaštitu treba da nanosite na dečju kožu na svaka dva sata, kao i uvek kada deca izađu iz vode, kada se obrišu peškirom ili ako se oznoje.

    Zaštita od sunca za svakog

    U linijama NIVEA Sun Kid’s Protect and Care i NIVEA Sun Kid’s Protect and Care Sensitive možete pronaći praktične proizvode koji odgovaraju potrebama vaše dece, kao i vašim dnevnim aktivnostima. Sprej sa pumpicom, kao i sprej sa raspršivačem omogućavaju brzo i jednostavno nanošenje zaštite kada su deca nestrpljiva, rol-on je zabavan i praktičan i mogu ga koristiti i deca, dok je losion nezaobilazan ukoliko ćete provesti ceo dan napolju. Sada možete odabrati proizvod koji je najbolji za vašu decu.

    Zabava u duginim bojama

    Bez obzira na to koliko vole da budu na suncu, deca baš i ne uživaju dok im nanosite zaštitu i vrlo lako se može desiti ad izgubite strpljenje. Zato vam NIVEA sa uzbuđenjem predstavlja novi NIVEA Sun Kids Protect & Care rol-on u zelenoj i roze boji. Ovi proizvodi imaju veoma visok zaštitni faktor (50+) i dodatnu vodootpornost, a njihova glavna prednost je u tome što su zabavni. Rol-on je veoma jednostavan za upotrebu tako da ga mogu koristiti i deca koja će se oduševiti kada vide zaštitu u boji na svojoj koži. Negujuća formulacija u boji koja nestaje nakon što je nanesete na kožu omogućava ravnomernu i pouzdanu zaštitu.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Marija Milenković
    Tagovi: Nivea

    Najnovije vesti