Nataša Bekvalac se izborila za pravdu, Luka Lazukić je osuđen

Nataša Bekvalac se izborila za pravdu, Luka Lazukić je osuđen

Autor: | 25/04/2019

0

U prepodnevnim časovima u Beogradu, u Prvom osnovnom sudu održano je ročište na kojem je donešena ova presuda. Završno suđenje trajalo je nekoliko sati, a Luka Lazukić je ostao pri svom iskazu da nije fizički nasrnuo na svoju zakonitu suprugu Natašu Bekvalac.

Luka Lazukić je osuđen na osam meseci zatvora i tri godine uslovne zbog lakših telesnih povreda nanetih Nataši Bekvalac nakon samo četiri meseca od porođaja, saznaje Blic.

- Luka Lazukić je izrečena kazna od osam meseci zatvora, odnosno tri godine uslovne. To znači da takvo krivično delo ne može da ponovi u naredne tri godine. Ukoliko bi takvo delo učinio, onda bi uslovna osuda bila opozvana i morao bi da se primeni deo odluke o bezuslovnoj kazni na osam meseci zatvora - objašnjava za pomenuti list advokat pevačice Zoran Ateljević.

Suđenje ovim povodom počelo je prošle godine, nekoliko nedelja nakon što je Luka Lazukić u porodičnom domu na Dedinju fizički nasrnuo na pevačicu i naneo joj telesne povrede čemu su posvedočile i fotografije njenog tela pune modrica.

Usledilo je sudsko veštačenje, svedočenje svedoka i ceo sudski proces trajao je godinu dana. Povodom presude kontaktirali su pravnog zastupnika Nataše Bekvalac, Zorana Ateljevića koji im je rekao:

- Zadovoljan sam presudom, moram da kažem da je upravo to bio predlog da se presudi osam meseci zatvora i suštinski, sud je to usvojio. Ovim se potvrđuje da je moja stanka pred sudom govorila istinu i da je na njoj izvršeno krivično delo - nasilje u porodici.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images