Felisiti Hafman priznala krivicu, da li će "očajna domaćica" završiti u zatvoru? (video)

Felisiti Hafman priznala krivicu, da li će "očajna domaćica" završiti u zatvoru? (video)

Autor: | 09/04/2019

0

U Bostonu je podignuta optužnica protiv 50 osoba, među kojima se nalaze imućni roditelji i treneri ekipa na fakultetu, zbog učestvovanja u jednoj od najvećih prevara, a koja je uključivala varanje na maturi i plaćanje 25 miliona dolara mita kako bi se osigurao upis njihove dece na poznate fakultete.

Među njima se našla i holivudska glumica Felisiti Hafman, poznata po ulozi u 'Domaćicama', koja je, s još 33 roditelja, optužena u martu zbog učestvovanja u prevari kojom su svoju decu hteli da upišu na fakultete poput Jejla, Džordžtauna i Univerziteta Južne Kalifornije.

Hofman, supruga glumca Vilijama Mejsija, u ponedjeljak je saopštila da se 'stidi zbog bola koji je prouzrokovala svojoj kćeri, porodici, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici'.

- Moja kći apsolutno ništa nije znala o mojim akcijama, a svojim nepromišljenim i duboko pogrešnim ponašanjem izdala sam je - napisala je glumica, svojevremeno nominovana za Oskara za najbolju glumicu, a kojoj sada preti do 20 godina zatvora. U zamenu za priznavanje krivice državni će tužitelji predložiti da se kazna smanji, pa bi tako Felisiti Hafman trebala da plati 20 hiljada dolara odštete i dobije 12 meseci uslovne kazne.

 

Vlasti tvrde kako je zaveru vodio bivši savetnik za upis na kalifornijske univerztete Vilijam Rik Singer, a on je priznao krivicu za organizaciju prevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportiste. Tužitelji su objavili da je 56-godišnja Felisiti Hafman dala 15 hiljada dolara Singerovoj fondaciji kako bi njegov saradnik 2017. potajno ispravio odgovore njene kćeri na maturi.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: Felisiti Hafman

Najnovije vesti