10 lakih načina da osvežite dom

10 lakih načina da osvežite dom

Autor: | 28/03/2019

0

Baš kao što odeća koju ste nosili više puta tokom godine dosadi, tako je lako umoriti se od stila u vašem domu...

Umesto potpunog sređivanja kuće, postoji nekoliko jednostavnih načina da date svom domu novi izgled i osvežite prostoriju u kojoj ćete se osećati prijatno. Iznenadićete se koliko male promene mogu napraviti velike transformacije.

Hajde da zavirimo u neke jednostavne načine i damo vašem domu brzi eliksir.

1. ZAKAČITE NOVE ZAVESE

Osvežite svoj dnevni boravak ili kuhinju dodavanjem novih zavesa. Bilo da birate bele ili zavese u svetlim tonovima, bićete iznenađeni koliko su zavese u stanju da revitalizuju prostor. Odaberite novu odeću za vaše prozore!

2. KUPITE NOVE PREKRIVAČE

Sofe ili ganiture možete osvežiti novim prekrivačima. Čak iako vaš nameštaj ne zahteva prekrivače, oni u vedrim bojama, sa štampanim slovima ili modernog dezena će na instant način osvežiti vašu prostoriju.

3. ZAMENITE TEPIHE

Ukoliko niste u mogućnosti da kupite nove tepihe, zamenite ih. Prebacite tepih iz sobe u trpezariji ili tepih iz dnevne sobe stavite u kućnu kancelariju. Promenite otirač na ulaznim vratima i videćete kako se promene mogu uočiti!

4. PROMENITE POSTELJINU

Jedan od najlakših načina da date svojim spavaćim sobama malo šarma, jeste brza i laka promena posteljine. Ako ste umorni od obične bele posteljine, dodajte malo boje! Oplemenite prostor jastucima, pogotovo krevet. Samo pogledajte kakvo platno imate u ormaru i budite kreativni.

5. DODAJTE SVEĆE U ENTERIJERU

Sveće stvaraju toplu, romantičnu atmosferu i udoban, komforan dizajn doma. Odaberite sveće sa prijatnim mirisima i stilovima koji vas inspirišu i dodajte ih kućnom dekoru.

6. STILIZUJTE NA NOVI NAČIN

Uzmite sve dekorativne elemente koje imate u domu i pokušajte da ih stilizujete na novi način. Koristite dekorativne jastuke, razne vrsta platna koje možete iskoristiti na mnogo novih načina.

7. UNESITE SVEŽE CVEĆE U DOM

Ovo može biti najlakše, a verovatno i naše omiljeno rešenje. Ništa tako ne unosi radost i svežinu u dom kao sveže cveće. Idite na pijacu i nabavite sveže cveće. Zasadite cveće oko kuće, a u vazama stavite bukete svežeg cveća.

8. DEKORIŠITE TRPEZARIJSKI STO

Preuredite i ponovo stilizujte trpezarijski sto. Stavite činije sa voćem, stolnjake, nadstolnjake, podmetače, dekorativne predmete, svećnjak… Stvorite novi izgled vašeg stola.

9. ISPROBAJTE BLAGODETI FENG ŠUIJA

Promenite raspored nameštaja. Dnevni boravak, spavaća soba ili kućna kancelarija može izgledati potpuno novo ako odlučite da samo pomerite nameštaj.

10. DEKORIŠITE ZID U KUĆI

Bojenje zidova nekad zahteva mnogo vremena i truda. Ako želite da na brz način osvežite prostor odaberite jedan zid koji ćete obojiti jarkom bojom, dekorisati muralima ili oblepiti tapetama. Pronađite nešto što vas inspiriše i stvorite potpuno novi izgled na bilo kom zidu u kući!

Izvor: mojenterijer.rs

Goca
Tagovi: dekor dom Feng Shui