Jelena Đoković: Već dugo se borim da kažem “izvini” i da prihvatim da nisam savršena

Jelena Đoković: Već dugo se borim da kažem “izvini” i da prihvatim da nisam savršena

Autor: | 27/03/2019

0

Dok na turnirima bodri supruga Novaka Đokovića, Jelena uporedo brine o njihovim mališanima Stefanu i Tari, ali i o svojoj karijeri. U novom blogu koji je napisala ona je otvoreno govorila o tome kako je godinama unazad radila na tome da poboljša sebe i posebno istakla činjenicu da je naučila da kaže “izvini”.

- Već dugo se borim da kažem “izvinite” kada je potrebno i da prihvatim da nisam savršena. Pošto sam krenula na duhovni put unutrašnjeg rasta, počela sam da razumem koliko je važno da se izvinimo – ističe Jelena, i dodaje da je mnoge lekcije naučila na putu da postane bolja verzija sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Jan 3, 2019 at 10:11am PST


- Mnogo je unutrašnjeg rada, puno čišćenja vlastitog dvorišta. Jedan od najdubljih projekata samopoboljšanja je još uvek u toku, a jedan ću nastojati da radim do kraja života, da prihvatim da nisam savršena i da mogu da povredim ljude čak i sa najboljim namerama. Mnogo puta sam se našla u situacijama kada sam morala da se izvinim čak i kada nisam osećala da grešim i kada je moj ego uzvikivao izgovore i opravdanja za moje ponašanje – iskreno je podelila svoja osećanja Đokovićeva, i otkrila da je bila spremna da popravi šetetu, ali ne i da kaže “žao mi je”.

Jelena je otvoreno priznala da ju je u tome sprečavalo to što je mislila da će izvinjenjem pokazati svoju slabost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Oct 29, 2018 at 12:06am PDT


- Bila sam nesigurna u toj ideji da budem ranjiva prema svetu. Sva ova iskustva su me navela da potražim odgovore na pitanje zašto se moramo izviniti i kako to uraditi na smislen način.

Ona je priznala da je jedna knjiga promenila njen život jer je tu dobila savete kako i zašto se treba izviniti, kao i to da nekada samo ta reč nije dovoljna da popravi načinjenu štetu.

- U savršenom svetu ne bi bilo potrebe za izvinjenjem. Ali pošto ne živimo u savršenom svetu, izvinjenja su veoma potrebna – citirala je Jelena jednog od svojih omiljenih pisaca.

Đokovićeva supruga objasnila je da kao dete nije shvatala suštinu izvinjenja, ali da joj je meditacija pomogla da razume priče koje je slušala kao mala:

- Nisam bila svesna korena mog “problema” dok nisam imala veoma duboku meditaciju sa svojim duhovnim učiteljem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Jan 12, 2019 at 11:33pm PST


Jelena je poručila svim ljudima da je normalno da prave greške ali da iz njih treba učiti.

- Moje shvatanje života je da smo ovde da bismo bili ljudi, da pokažemo da smo ljudi u svakoj ulozi koju preuzmemo. Kako postajemo mudriji i stariji, možda ćemo bolje raditi stvari, ali ćemo nastaviti da pravimo greške. Trebalo bi da budemo otvoreni za nova iskustva ceo život. Jedini način da prestanemo da pravimo greške je ako prestanemo da pokušavamo nove stvari. Moramo prihvatiti patnju i bol kao proces učenja. Najkorisnija veština koju ćemo ikada naučiti je da se izvinimo i učimo iz naših grešaka – objasnila je Đokovićeva.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: jelena djokovic