Zvezda “Igre prestola” Emilija Klark: Molila sam lekare da me puste da umrem

Zvezda “Igre prestola” Emilija Klark: Molila sam lekare da me puste da umrem

Autor: | 22/03/2019

0


Britanska glumica Emilija Klark (31) pokrenula je dobrotvornu organizaciju za pomoć ljudima koji su zadobili povrede ili oštećenje mozga.

Organizacija "Anima" osnovana je uz Emilijinu donaciju od 30.000 funti, a na njenom čelu je neurohirurg i pisac Henri Marš. Mediji su još prošle godine nagađali da je i sama glumica imala zdravstvenih problema, ali ona nikada nije želela da priča o tome i to potvrdi ili demantuje.

Klarkova, zvezda "Igre prestola" je sada u tekstu objavljenom u časopisu "Njujorker" konačno otkrila ono o čemu su mediji pisali - 2013. je imala aneurizmu na mozgu.

-Vreme je da kažem - osetila sam jak bol u glavi na treningu i otrčala u kupatilo gde sam zamalo pala u nesvest, napisala je Klarkova u tekstu za "Njujorker".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emilia_clarke on Mar 21, 2019 at 9:03am PDT


-Završila sam snimanje prve sezone serije i taman kada sam pomislila da živim san, to mi se desilo. Da se ne bih izgubila, ponavljala sam rečenice iz scenarija 'Igre prestola'. U bolnici su mi dijagnostikovali moždani udar.

Emilija je otkrila da je operisana i da se probudila u nepodnošljivim bolovima. Potom joj je ustanovljena afazija, gubitak govora, nakon čega se uplašila da više nikada neće progovoriti.

-Bilo je trenutaka kada sam molila lekare da me puste da umrem, napisala je Emilija u teksu i dodala da je nedugo nakon prve, imala još jednu operaciju.

-Oporavila sam se iznad svih očekivanja, sada sam sto odsto zdrava - rekla je Emilija

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: Emilija Klark