Miloš Biković: Blagoslov je živeti u Rusiji, zemlji i netaknutih divljina i poslednjih civilizacijskih dostignuća

Miloš Biković: Blagoslov je živeti u Rusiji, zemlji i netaknutih divljina i poslednjih civilizacijskih dostignuća

Autor: | 16/03/2019

0


Glumac Miloš Biković već dugo živi i snima u Rusiji. Mada se trudi da često poseti Beograd, za Moskvu kaže da mu je druga kuća. Ekipi RTS-a otkrio je kako je piti jutarnju kafu u moskovskom kafeu, prošetati Arbatom i pričao o filmu „Balkanska međa“, koji će posle ruske, već 19. marta videti i beogradska publika.

Između ruske i srpske premijere filma Balkanska međa Biković kaže da mu je drago zbog emotivne reakcije publike u Moskvi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on Mar 10, 2019 at 9:28am PDT


-Oni su bili dirnuti pa mi je to pokazatelj da film ima jaku emociju i da radi. Teško je to znati, jer sam film pogledao 150 puta. Juče sam pogledao reakciju publike i bilo mi je drago, rekao je glumac i producent za RTS.

Govoreći o tematici ostvarenja u kojem igra srpskog policajca na Kosovu, Miloš Biković navodi da je reč o događaju o kojem se ne zna mnogo:

-To je momenat u istoriji kada su ruske desantske jedinice zauzele Aerodrom Slatina‘ u Prištini, to je jedan prelomni momenat kada se srpska vojska povukla sa Kosova, kada je završeno bombardovanje i kada je bezmalo moglo da dođe do Trećeg svetskog rata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on Nov 4, 2018 at 9:00am PST

Ideja je ruska, ističe Biković i otkriva da je najpre pozvan da glumi u filmu.

Osnovnu ideju su dobili ruski scenaristi, producenti i autori pre nego što su mene pozvali da učestvujem u filmu. Odmah sam se uključio kao producent zato što sam shvatio da je ta tema bombardovanja koja se dešava na Kosovu i Metohiji nekako možda i više srpska nego ruska, priča Biković.

U susret srpskoj premijeri glumac i producent Balkanske međe pokušao je da oceni kakve će biti reakcije srpskih gledalaca.

-Postoji mala razlika u tome kako se prema tim događajima odnose ljudi u Srbiji i Rusiji. Nadam se da ta razlika neće dovesti do drugačije percepcije filma, kaže proslavljeni umetnik.

 

 

Govoreći o zemlji u kojoj poslednjih godina živi i radi, Biković je istakao da voli Rusiju zbog visokog stepena sličnosti u kulturološkom, duhovnom, pa i u biološkom smislu.

-Volim bogatstvo raznih naroda i narodnosti koji čine Rusku Federaciju. Živeti i raditi ovde je blagoslov jer s obzirom na to da je najveća zemalja na svetu, u njoj postoji od netaknute divljine do poslednjih civilizacijskih dostignuća, objašnjava glumac.

Kao životni moto izdvaja uverenje da se trud isplati.

Pred beogradsku publiku Balkanska međa stiže 19. marta.

Hellomagazin.rs Boško Karanovic/Instagram
Tagovi: miloš biković

Pročitajte još