Katarina Žutić: Da imam decu bila bih rokenrol keva koja sve razume

Katarina Žutić: Da imam decu bila bih rokenrol keva koja sve razume

Autor: | 14/03/2019

0

Katarina Kaja Žutić tumači Vidu, jednu od glavnih uloga u novoj tinejdžerskoj seriji "Moja generacija Z" koja se prikazuje od 4. marta na RTS.

Neobična priča u 44 epizode prati učenike dva odeljenja završne godine jedne beogradske gimnazije, ali i aktere iz njihove neposredne blizine - porodicu, profesore i prijatelje. Generacija Z je generacija koja dolazi posle milenijalaca, a istraživači za ovu generaciju uzimaju opseg od sredine devedesetih do ranih dvehiljaditih. Pojedini kritičari smatraju da je odrastanje ovih mladih u prisustvu svetske ekonomske krize okarakterisano nesigurnošću i uznemirenošću.

- Generacije koje dolaze spremne su da osvoje svet. Pune su nove energije - kaže kroz osmeh Žutićeva.

 

Da li ih razumete?

- Pokušavam. Ipak, ja pripadam nekoj drugoj generaciji i razumem tu potrebu i mladost. Njihovi problemi su oni koje smo i mi nekada imali, a svojstveni za odrastanje. Serija "Moja generacija Z" donosi na male ekrane neku novu i mladu energiju.

Kakva ste majka u seriji?

- Da imam decu, bila bih baš takva majka. Ova uloga kao da je pisana za mene. Ona je rokenrol keva koja sve razume, trudi se da bude tu za svoju decu i da im baš ne ispunjava svaku želju i popušta. Kad sam pročitala scenario, shvatila sam da ako ja to ne budem igrala, neće imati ko da igra.

Hoće li ovu priču kao seriju "Jutro će promeniti sve" moći da gleda i malo starija publika?

- Nisam gledala seriju. Međutim, kad sam čitala scenario, nisam ga ispuštala iz ruku dok ne pročitam epizodu do kraja. Priča je dobra, a čekamo još prave reakcije od publike.

https://www.facebook.com/559643364531981/videos/278069549756846/

hellomagazin.rs RTS/Promo

Najnovije vesti