FBI uhapsio Felisiti Hafman: "Očajna domaćica" pala zbog zavere i davanja mita? (video)

FBI uhapsio Felisiti Hafman: "Očajna domaćica" pala zbog zavere i davanja mita? (video)

Autor: | 13/03/2019

0

Američke glumice Felisiti Hafman i Lori Laglin optužene su da su, zajedno sa još najmanje 50 osoba, učestvovale u skandalu, tokom kojeg su bogati roditelji podmićivali trenere na koledžu i ljude iz centara za testiranje kako bi pomogli njihovoj deci da se upišu u najelitnije škole u zemlji, saopštilo je tužilaštvo.

Mito je navodno vršen preko kompanije za prijem konsultacija u Kaliforniji, a prema navodima vlasti, roditelji su ukupno dali oko 25 miliona dolara osnivaču firme "Edge College & Career Network" kako bi njihova deca "upala" na prestižne univerzitete, prenosi AP.

Njihov plan je bio da pomognu studentima pri varanju na prijemnim ispitima, kao i da omoguće sportsku stipendiju za studente koji uopšte nisu sportisti. Pod to spadaju elitni fakulteti Yale, Stanford i Georgetown, ali i nekolicina drugih.

- Ti ljudi su katalog bogatstva i privilegija - rekao je američki državni advokat Endrju Leling na konferenciji za novinare u utorak.

 

Prema dokumentima, Felisiti je napravila 'dobrotvorni doprinos' od 15 hiljada dolara, kako bi njena najstarija ćerka učestvovala u programu. Želela je, navodno, to da uradi i za mlađu ćerku, ali se ipak predomislila.

Optužena je za zaveru radi počinjenja prevare putem pošte, a čak su je u tajnosti snimili sa saradnicom. Svedok tvrdi kako je saradnica došla u dom Felisiti i njenog supruga, glumca Vilijama Mejsija (69) u Los Anđelesu i objasnila im prevaru. Par se složio s tim, ali Majsi nije optužen.

 

FBI je došao u ranim jutarnjim satima u njihov dom dok su još spavali. Izvadili su oružje i naredili Felisiti da se preda. Ipak, kasnije tog dana bilo je suđenje i Hafman je puštena uz 250 hiljade dolara.

 

Među okrivljenima je i glumica Lori Laglin (54), koja je glumila Rebeku u slavnom sitkomu 'Puna kuća'. Ona još nije bila na suđenju. Sa suprugom, modnim kreatorom Mosimom Đanulijem (55) pristala je da plati mito u iznosu od 500 hiljada dolara, kako bi njihove ćerke bile imenovane za regrute u veslačkom timu Univerziteta u Južnoj Kaliforniji. Obe trenutno studiraju tamo. Glumica je, čim je procureo skandal, obrisala sve društvene mreže.

hellomagazin.rs/mg Guliver/Getty

Najnovije vesti