"Master Origin" kolekcija iz "Nespressa" - pet različitih ukusa kafe inspirisanih zemljom

"Master Origin" kolekcija iz "Nespressa" - pet različitih ukusa kafe inspirisanih zemljom

Autor: | 07/03/2019

0

Šta se dešava kada se pet neverovatnih pejzaža udruži sa pet specijalizovanih procesa, a svi orkestrirani spretnim rukama lokalnih uzgajivača kafe? Rezultat je Master Origin kolekcija iz Nespressa - pet različitih ukusa kafe koji su inspirisani zemljom.

Svaka od Master Origin kafa je jedinstveno otkriće. Nespresso eksperti za kafu pretražili su svet kako bi pronašli najbolja područja za uzgajanje kafe, od šumovitih planina Sumatre do brda i  dolina Nikaragve.

U okviru svakog odabranog regiona, Nespresso je uspostavio partnerstvo sa lokalnim ekspertima  za poljoprivredu i započeo misiju testiranja inovativnih i zahtevnih poljoprivrednih praksi, a sve sa ciljem izrade neverovatnih novih aroma i ukusa kafe.

U Etiopiji, zrna kafe okretana su ručno svakih sat vremena kako bi se osiguralo njihovo ravnomerno sušenje.  U Kolumbiji je vreme žetve dovedeno do krajnjih granica – svaki cvet  kafe je ostavljen  na drvetu, rizikujući fermentaciju, sve dok nije bila tačno odabrana prava nijansa purpurne boje.

Preko Sumatre, u Indoneziji, farmeri su koristili tradicionalnu i lokalnu metodu vlažne oplodnje, dok je u Nikaragvi korišćena metoda 'crnog meda' koja uključuje ostavljanje zrna kafe u svom prirodnom voćnom soku dok za vreme sušenja, istovremeno omogućavajući zrnu da upije prirodne šećere.

Kafa iz Indije iskusila je vekovnu „monsunsku“ tehniku koja je nekada bila prirodna pojava kada je kafa, prevezena brodom, preuzela visok nivo vlage iz okeana, čineći da zrno nabubri i dobije jedinstven novi ukus. Za Master Origin Indija, ovaj proces započeo je u 21. veku, a  zrna Robuste su bila češće izlagana ovom procesu nego zrna Arabike.

Karsten Ranitzsch, direktor u Nespressu, objasnio je: “Tehnike obrade igraju veoma važnu ulogu u konačnom profilu kafe a sa Master Origin ukusima želeli smo da se poigramo  i vidimo kako možemo da kombinujemo mešavinu tradicionalnih, novih i prilagođenih metoda za proizvodnju pet različitih i originalnih kafa. Zajedno sa lokalnim farmerima, preuzeli smo rizike i izazvali sami sebe, zahvaljujući uzajamnom poverenju i podršci koju je izgradio Nespresso AAA program održivog kvaliteta.”

UPOZNAJTE NESPRESSO MASTER ORIGIN

Master Origin Indonesia

Stalna vlažnost na Sumatri navela je poljoprivrednike da beru zrna kafe dok su još mokra, stvarajući izrazito bogatu, baršunastu teksturu i divlji, drveni ukus.

Master Origin Ethiopia

Lokalni farmeri u Etiopiji su tokom dugog niza godina, usavršili drevnu tehniku suve obrade, isušujući cele cvetove  kafe na brdskom suncu  kako bi dobili delikatne voćne ukuse.

Master Origin India
Moćni mokri monsunski vetrovi mesecima prelaze u indijske obale Malabar. Naši lokalni farmeri naporno rade na uzgajaju kafe neverovatnog intenziteta.

Master Origin Nicaragua
U brdima i dolinama Nikaragve, naša kafa odstajala u crnom medu se ručno okreće svakog sata pod vrelim suncem kako bi apsorbovala slatke ukuse.

Master Origin Colombia
Uveli smo tehniku kasne berbe u visokim šumama i brdima Kolumbije. Kafa je ostavljena da sazri na grani, a sa svakim novim danom koji svane, svako pojedinačno zrno se procenjuje i odabira samo ako je savršeno spremno.

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Nespresso