Neda Arnerić: Od nasmejane Višnje sa Tašmajdana do žene koja se više ne raduje životu

Neda Arnerić: Od nasmejane Višnje sa Tašmajdana do žene koja se više ne raduje životu

Autor: | 03/03/2019

0

Glumica Neda Arnerić je hospitalizovana nakon što ju je brat pronašao kako bez svesti leži na podu stana. Sama, zaključana, ostavljena svojim mislima, koje su je izgleda gurnule preko ivice.

Neda Arnerić je ime koje pamti čitava bivša Jugoslavija, a i šire, koja je gledaoce očarala svojom nasmejanom Višnjom sa Tašmajdana, a oni stariji pamte i njen prvi korak u svet filma, kada je kao devojčica zaigrala u ostvarenju Puriše Đorđevića "San", daleke 1966 godine.

 

Njen opus je ogroman, a njene uloge se pamte. Od krke balerine žedne umetnosti, svoje deo duše podarila je likovima u preko sto filmova i više od 40 pozorišnih predstava. U svakom filmu i u svakoj predstavi dala je deo sebe, ali da li je iko upoznao njeno pravo biće?

 

Glumci imaju taj dar transformacije, kada osmehom na sceni maskiraju unutrašnje tuge i boli, kada uz pesmu i smeh zabave milione gledalaca, a u sebi zadrže suze iz svog realnog života. Taj teret ne postaje lakši s godinama, niti se lakše nosi i podnosi. On i dalje pritiska dušu i traži izlaz.

 

 

Nakon smrti supruga koji joj je bio oslonac, prijatelj, ljubav, sve... Neda je nastavila da život pred javnošću igra savršeno uz osmeh. Ipak, izgleda da nije bilo baš tako.

Glumci žive živote poput svih ostalih, ispunjene svakodnevicom i problemima koje ona nosi.

 

Nedi sledi duži period oporavka na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. A kako piše dnevna štampa, ona neće dobiti otpusnu listu u narednih mesec dana, jer je u bolnicu dovezena u teškom stanju.

S obzirom na to da je bila na ivici smrti zbog prekomerne doze tableta za smirenje u kombinaciji s lekovima za hipertenziju, lekari insistiraju na tome da se njen organizam potpuno očisti.

- Neda je na odeljenje toksikologije primljena u besvesnom stanju. Iz dana u dan je sve stabilnija, ali je trenutno nesposobna za brigu o sebi. Tim lekarskih stručnjaka doneo je odluku da je zadrži na VMA koliko god bude potrebno, odnosno dok se ona skroz ne oporavi, a pretpostavka je da će to biti minimum mesec dana. Posle smrti supruga Milorada Mešterovića Neda živi sama u stanu i nema ko da se stara o njoj. Zbog lošeg psihičkog stanja, savetovano joj je da bar neko vreme mora imati medicinsku brigu, ukoliko ponovo ne bi došlo do sličnog nesrećnog slučaja - otkrio je izvor Kurirra i dodao da glumicu redovno obilazi rođeni brat.

Foto ATA Images

 

Javnost žudi za novim vestima iz bolnice, za novim intrigantnim pričama iz njenog života, dok tamo, u bolničkoj sobi, leži žena koja je prestala da se raduje životu, koju je slomila tuga i depresija.

Da li i vi imate neku sličnu priču iz sopstvenog života, kada ste prestali da se radujete i s osmehom dočekujete novi dan i ko vam je najviše pomogao u takvoj situaciji?

hellomagazin.rs/m.g. Dalibor Danilović/Gloria
Tagovi: neda arnerić

Pročitajte još

Najnovije vesti