Iznenađenje: Dušan Kaličanin umesto izvođača na sceni Beovizije?

Iznenađenje: Dušan Kaličanin umesto izvođača na sceni Beovizije?

Autor: | 27/02/2019

0

Dušan Ilić, alijas Mr. Doo, izvođač koji na Beoviziji peva pesmu "Do 100", autora Sanje Ilića, numeru izvodi iz senke. Umesto njega na bini se pojavljuje glumac Dušan Kaličanin, koji je ovoga puta dobio ulogu otvarača usta.

Ovo je prvi put da se izvođač koji je regularno prijavljen kao kandidat za Evroviziju ne pojavljuje na sceni.

Takav vid nastupa, prema pravilima Evrovizije, nije zabranjen i pored toga što mnogima izgleda nelogično i čudno. Prema nekim informacijama, sve ovo smislio je autor pesme Sanja Ilić jer izvođač Mr. Doo ne voli da se slika i pojavljuje na televiziji, a ujedno će se to iskoristiti i kao odličan marketinški potez.

"Mr. Doo ne voli da se slika, ne želi takvu vrstu popularnosti, pa su zato smislili da on uopšte ne izlazi na binu, već da to umesto njega obavi profesionalni glumac. On će pevati uživo iz prikrajka. To je ujedno i dobar marketinški trik za pesmu", kaže sagovornik Kurira.

https://www.instagram.com/p/BuZBLtihjVr/

Sanja Ilić, međutim kaže da je performans osmišljen isključivo da bi pratio formu i poruku numere, ali nije želeo da nam otkrije previše detalja.

"Mislim da će na sceni zapravo biti dva Dušana, ali mora da se gleda nastup da bi se shvatilo o čemu se radi. Najbitnije je da ljudi, gledaoci i glasači, shvate šta smo ovim hteli da im poručimo. Jednom rečju, to bi bila - ljubav. Veoma sam zadovoljan kako je sve ispalo, a verujem i da će svi ostali biti zadovoljni", rekao je frontmen Balkanike za Kurir, dok je Dušan Kaličanin poručio da je počastvovan što je deo ovogodišnje Beovizije.

https://www.instagram.com/p/BuOYinqlxyr/

"Mi se odavno pripremamo za ovo, ništa nismo na brzinu odlučili, samo što se držalo u tajnosti kako će izgledati scenski nastup. Prihvatio sam da učestvujem u svemu ovome prvenstveno jer mi se svidela poruka koju pesma ima, a s druge strane ovo je jedinstvena situacija, niko pre nas nije na ovakav način nastupao na takmičenju za Evroviziju i meni je čast što sam deo projekta", izjavio je glumac.

hellomagazin.rs Instagram

Najnovije vesti