Ukrajina bez Maruv i Evrovizije: Ja sam muzičarka, a ne palica za bejzbol! (video)

Ukrajina bez Maruv i Evrovizije: Ja sam muzičarka, a ne palica za bejzbol! (video)

Autor: | 26/02/2019

0

Nastup ukrajinske takmičarke za pesmu Evrovizije Maruv povučen je zbog napetosti između njene zemlje i Rusije. Njena pesma "Siren Song" u subotu je osvojila prvo mesto na javnom glasanju, ali je njen nastup povučen iz programa nacionalne televizije.

Ona je sa ukrajinskom nacionalnom televizijom (UA:PBC) trebalo da sklopi ugovor prema kojem se obavezuje da bude kulturni ambasador Ukrajine i da u svetu predstavlja ne samo njihovu muziku, već i stavove ukrajinskog društva, te je dobila 24 sata za potpisivanje ugovora koji joj privremeno zabranjuje da nastupa u Rusiji, a u slučaju  njegovog kršenja sledi joj milionska kazna, prenosi Slobodna Evropa.

https://www.instagram.com/p/BuSYdiWgd6z/

Razgovori su u ponedeljak prekinuti, a nastup Maruv, čije je pravo ime Ana Korsun, je otkazan.

Ona je, međutim, izjavila da je spremna da otkaže sledeću turneju u Rusiji, ali da ostale odredbe ugovora smatra cenzurom.

- Ja sam državljanka Ukrajine, plaćam poreze i iskreno volim Ukrajinu, ali nisam spremna da ljudima obraćam sloganima, pretvarajući svoje učestvovanje u takmičenju u promociju našim političarima. Ja sam muzičarka, a ne palica za bejzbol na političkoj sceni - napisala je na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BuT_BvigGet/

 

Maruv, čija pesma na Jutjubu ima 6,8 miliona pregleda, dodala je i da zahvaljuje svima koji su verovali u nju i zamolila ih je da prihvate ovu situaciju i da ne idu putem sukoba.

hellomagazin.rs Printscreen/Youtube