Filmski život Olivije Kolman: Od čistačice do dobitnice Oskara (video)

Filmski život Olivije Kolman: Od čistačice do dobitnice Oskara (video)

Autor: | 26/02/2019

0

Nakon Oskara mnogima je u sećanju ostao urezan govor glumice Olivije Kolman koja je dobila Oskara za najbolju žensku ulogu u ostvarenju "The Favorite" gde tumači ulogu kraljice Ane.

Ona je ispričala da njen uspeh nije došao preko noći, te da su mu prethodile godine i godine različitih poslova, a između ostlalog je bila i čistačica.

 

Odrasla u Noriču u Engleskoj, Olvija, dobitnica Oskara, je sanjala o glumi, ali je to više bio onaj tajni san o kojem nikome nije govorila.

 

Čak je išla i na sekcije drame, ali nikada nije imala čak ni u ideji da počne ozbiljno da se time bavi. U školi je ponavljala godinu zbog loših ocena, te nije bila najsjajniji đak i samim tim nije imala velike šanse na prijemnom.

- Nijedan univerzitet me u takvim uslovima ne bi hteo, pa sam pogađala koledž za učiteljicu, ali me to nije dugo držalo. Jednostavno, učenje mi nije išlo - ispričala je u jednom intervjuu, a prenosi Forbs.

Kada je napustila školovanje, tek tada je rešila da se baci na glumu, ali ubrzo je shvatila da to i nije najslađi hleb.

- Dugo sam radila kao privremena čistačica, nisam imala stalno zapsolenje, a uglavnom me nakon kastinga ne bi pozvali, ipak nisam odustajala - prenosi njene reči pomenuti list.

 

Eventualni uspeh stigao je sa ulogom u šouu "Bruiser". Ulogom Eli Mirer u "Broadchurch" osvojila je BAFTA nagradu, a ulogom engleskog operativca u "The Night Manager" dobila je Golden Globe za najbolju sporednu ulogu.

Malo ko zna da je Oliviji na karijernom testu ispalo da je uloga njenog života - vozač kamiona! Sve je ubedila u suprotno.

hellomagazin.rs Guliver/Getty