Tajna jednog od najvećih hitova Šabana Šaulića: Ilda nije mogla da zaustavi suze (video)

Tajna jednog od najvećih hitova Šabana Šaulića: Ilda nije mogla da zaustavi suze (video)

Autor: | 25/02/2019

0

Šaban Šaulić 2013. godine snimio je pesmu "Žal" koja je postala veliki hit, ali javnosti je malo poznata priča o nastajanju ove numere.

Pesma "Žal" pisana je namenski za Šabana Šaulića, koji je poželeo da na koncertu u Sava centru te godine premijerno izvede jednu novu pesmu. Međutim, na prvo slušanje nije mu se dopala jer je u pitanju balada, a on se nadao bržem ritmu.

- Dugo smo tekstopisac Vlada i ja razmišljali kakva bi to numera bila po Šabanovoj meri, za koga je inače veliki izazov pisati. Šaulić je poželeo da neku novu pesmu premijerno izvede na svom koncertu krajem marta 2013. u Sava centru. Tako uoči koncerta pozvao sam ga i rekao da dođe u moj studio da čuje šta smo uradili. Inače, prvo je nastala muzika, pa onda tekst. Stari, dobri narodnjak sa emotivnim, ljubavnim rimama. Ali, Šaban se uopšte nije oduševio kada je prvi put čuo - rekao je za domaće medije harmonikaš i kompozitor Bane Vasić, koji potpisuje muziku i aranžman.

- Narezao sam mu kompoziciju na CD, kako bi je narednih dana slušao kod kuće, pa doneo konačnu odluku. I kao za inat, po povratku kući, Šaban je imao lakšu saobraćajku. Auto je završio na popravci u servisu, zajedno sa CD-om i novom pesmom. On je potom otputovao u Nemačku na gostovanje, nije više ni čuo pesmu. A ja nisam hteo da čekam, nego sam je mejlom poslao njegovoj ćerki Ildi da je ona presluša. E, to je već urodilo plodom. Ilda se oduševila, i čim je Šaban došao u Srbiju, pozvao me je sa aerodroma. Pitao je koju sam to numeru pustio Ildi, jer ona već dva dana plače i samo priča o njoj - otkrio je Bane.

 

- Bez obzira koliko traje karijera, na uspehe koje postižete, svaki pevač voli da dobije nagrade. A, pogotovo kada o njima odlučuju publika i kolege. Moram da budem iskren do kraja i kažem da kompoziciju 'Žal' kada sam prvi put čuo, nisam bio oduševljen. Na moju sreću i radost, ipak sam je snimio - izjavio je na jednoj dodeli nagrada Šaban Šaulić, koji je tragično izgubio život 17. februara u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

 

hellomagazin.rs Privatna arhiva

Najnovije vesti