Nataša Miljković: Stasala sam u vreme rata i bede i delovalo je da tako mora biti

Nataša Miljković: Stasala sam u vreme rata i bede i delovalo je da tako mora biti

Autor: | 25/02/2019

0

Kad se Nataša Miljković sa svojih 20 godina pojavila ne tadašnjoj BK televiziji u emisiji "Gutenberg", bilo je jasno da se pojavila nova voditeljska i novinarska zvezda.

Pod palicom Aleksandra Tijanića usledila je "Maska nedelje" na istoj televiziji, a zatim, zajedno s njim, prelazak na RTS. Vrele političke i društvene teme, s brojnim gostima, bile su zaštitni znak Javnog servisa u vreme prvih dana demokratske Srbije.

Njen prelazak na Prvu televiziju izazvao je gotovo istu pažnju kao i raniji razvod od glumca Srđana Timarova. Ostali su u sjajnim odnosima, čak je bio gost u njenom "Jutru sa Natašom".

Bili ste tinejdžerka devedesetih godina prošlog veka. Kako pamtite to vreme koje se neprekidno pominje i danas?

- To užasno stanje je bilo normalno stanje. Stasala sam u vreme rata i bede i delovalo je da tako mora biti. Moja majka je zarađivala dve marke, a onda meni davala pola marke da platim ulaz u "Tačku" u Domu omladine... Otac je živeo u Bugarskoj i sećam se odlazaka u Sofiju. Izgledala mi je tako puna svetla i svega, kao što mi danas izgleda Njujork.

Da li je vaša porodica činila sve da vas štiti od burnih događanja iz tog vremena? U kakvom ste porodičnom ambijentu rasli?

- Naravno. Majka je radila poslove sa strane, svakog vikenda, ali su moji baka i deka živeli u Bosni i sećam se tog straha za njih. Nisu želeli da napuste kuću.

Magistrirali ste u Rimu s radom "Politika sile u međunarodnim odnosima". Zašto ste odabrali Rim i ovu temu?

- Rim sam odabrala jer je taj grad moja ljubav. Kad sam prvi put otišla tamo, znala sam gde je trebalo da budem rođena. Kao Momo Kapor, koji kaže da je trebalo da bude rođen u Firenci, ali rode su prinudno morale da slete, tako su i ove moje rode promašile destinaciju. Temu mi je predložio moj mentor, pokojni profesor Radoslav Stojanović.

Da li je bilo lako napustiti Javni servis, sigurnost "državne službe", i doći na privatnu televiziju, makar to bila i ugledna Prva? Mora da su razlozi bili ozbiljni.

- Morala sam. Taj korak jeste težak, ali ugušila bih se da ga nisam napravila. Jeste neizvestan, ali mora se u životu rizikovati ako želiš da živiš.

Medijima ste uvek zanimljivi - zbog izgleda, braka, razvoda, nove emotivne veze... Zašto je čudno što ste sa glumcem Srđanom Timarovim ostali u sjajnim odnosima i nakon raskida, nakon sedam godina zajedničkog života?

- Ne znam zašto. Ne pravim skandale niti vapim za pažnjom. Živim normalan život.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Najnovije vesti