Ukleti Oskari: Ove glumce je zlatni kip koštao braka i veze (video)

Ukleti Oskari: Ove glumce je zlatni kip koštao braka i veze (video)

Autor: | 24/02/2019

0

Iako je Oskar prestižna nagrada o kojoj sanja većina glumaca i reditelja, postoje i oni kojima je zlatni kip 'ukleo' njihovu ljubavnu vezu ili je barem tako ispalo.

Helen Hant i Hank Azarija 


Jedna od njih bila je i glumica Helen Hant (55) koja je 1998. godine osvojila nagradu Oskar u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu 'As Good as It Gets'. Ona je u to vreme četiri godine bila u vezi s glumcem Hankom Azarijem (54).

Čak ga je i pri primanju nagrade spomenula u govoru, nazvavši ga 'najboljim muškarcem kojeg je ikada upoznala'. Holivudski par stao je pred oltar već iduće godine, a samo godinu dana kasnije njihovom je braku došao kraj.

 

Đina Dejvis i Džef Goldblum


Američka glumica Đina Dejvis (63) 1989. godine nagrađena je zlatnim "dečakom" američke Akademije za rad na filmu 'Accidental Tourist'.  Te su godine ona i njen suprug Džef Goldblum (66), takođe glumac taman slavili drugu godišnjicu braka. Kada se popela na pozornicu, zahvalila je suprugu. Međutim, baš kao i kod holivudskog para pre, i Đina i Džef su se rastali iduće godine.

 

Anđelika Hjuston i Džek Nikolson

Anđelika Hjuston (67) na dodeli nagrada Oskara 1986. godine došla je u pratnji partnera i glumca Džeka Nikolsona (81). Te večeri osvojila je nagradu ukategoriji najbolje sporedne glumice zahvaljujući ulozi u filmu 'Prizzi's Honor'. Pre nego što je preuzela nagradu Oskar, zagrlila je Džeka, ali ga nije posebno spominjala u svom govoru. Glumački par je tada već više godina bio u turbulentnoj vezi koju su često prekidali.

Ubrzo nakon osvajanja zlatne statue, Anđelika je prekinula s Džekom te se udala za kipara Roberta Grejema s kojim je bila u braku sve do 2008. godine. Naime, te godine Grejem je preminuo, a glumica se nakon njega više nije udavala.

 

Ben Aflek i Gvinet Paltrou


Dodela nagrada Oskar nesreću je donela i ovom holivudskom paru. Glumica Gvinet Paltrou (46) neko je vreme bila u vezi s glumcem Benom Aflekom (46), s kojim je prekinula samo večer pre nego što je dobila Oskar za najbolju žensku ulogu u filmu 'Shakespeare in Love', davne 1999. godine.

Ona je čak tokom preuzimanja statue zahvalila svom, kako ga je tada nazvala, 'dobrom prijatelju' Afleku. Iako su se nakon ceremonije Oskara na neko vreme pomirili, to nije potrajalo. Konačno su se razišli sredinom iduće godine.

 

Džulija Roberts i Bendžamin Brat 


Film 'Erin Brockovich' glumici Džuliji Roberts (51) 2001. godine doneo je Oskara za glavnu žensku ulogu. U to vreme, ona je bila u trogodišnjoj vezi s glumcem Bendžaminom Bratom (55). U govoru ga je spomenula i posebno naglasila da mu je zahvalna. Par je prekinuo nekoliko meseci nakon te večeri, a sve zbog snimatelja Denija Modera (50) s kojim je Roberts i danas u srećnom braku.

 

Sandra Bulok i Džesi Džejms


Sandra Bulok (54) i Džesi Džejms (49) bili su u braku od 2005. do 2010. godine, a razvod je zatražila sama glumica koja je za prevaru saznala nedugo nakon što je osvojila Oskara za film 'Blind Side'. Iako se par nekoliko puta mirio i ponovo svađao zbog njegovih povremenih 'izleta' u krevet svojih ljubavnica, na kraju je holivudski par ipak odlučio da se rastane.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty