Legendarni Šaban Šaulić otišao u večnost: Ostale neponovljive pesme, večiti žal i reka suza (foto)

Legendarni Šaban Šaulić otišao u večnost: Ostale neponovljive pesme, večiti žal i reka suza (foto)

Autor: | 22/02/2019

0

Kralj narodne muzike je danas  zauvek napustio scenu i otišao u večnost. Šaban Šaulić, koji je nastradao u saobraćnoj nesreći u Nemačkoj, 17. februara, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, koje nije bilo dovoljno veliko da primi sve koji su došli da ga isprate na večni počinak.

Pored članova porodice - supruge Gordane, dece Sanele, Ilde i Mihajla, zetova i unuka - poslednje zbogom su mu uputile i  brojne kolege, prijatelji i poštovaoci njegovog rada.

Sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda, a nadirljivije momente pogledajte OVDE.

Šaban je rođen  1951. u Šapcu. Imao je troje dece: ćerke Sanele i ildu i sina Mihajla. Ovaj boem je obožavao svoju decu, a jedina neostvarena želja mu je bila da oženi sina.  Mihajlo je nedavno verio svoju devojku Danijelu a svadbeno veselje je trebalo da bude za tri meseca, ipak Šaban nije dočekao da mu zapeva na svadbi.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina a nakon toga su se ređali hitovi: „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“, „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Poznao bih te međ' hiljadu žena“ 

Po želji supruge Gordane, legenda narodne muzike je ispraćena uz stihove njegove pesme "Ne plači, dušo", koju je odsvirao Mirko Kodić, Šabanov saradnik skoro 35 godina. Kakve se priča krije iza ove pesme pročitajte OVDE.

 

Kako prenose domaći mediji, na groblje je stigao i venac u ime njegovog prijatelja Mirsada Kerića, sa kojim je nastradao u Nemačkoj, a koji je takodje izgubio život u toj nesreći.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

Sahrani su prisustvovale Šabanove brojne kolege i prijatelji

Nastavak pogledajte na sledećoj strani...

Nastavak pogledajte na sledećoj strani...

 

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages
Tagovi: šaban šaulić