Vesna Radusinović: Lagerfeld nije voleo ništa što je obično

Vesna Radusinović: Lagerfeld nije voleo ništa što je obično

Autor: | 19/02/2019

0

Vesna Radusinović, novinarka i književnica, autorka mnogobrojnih bestselera, koja je uzburkala javnost svojom najnovijom knjigom “Vatra i led”, zagrebavši po ispoliranoj površini života u velegradu, jedna je od retkih koja je imala priliku da uradi intervju sa čovekom koji je zauvek obeležio jednu epohu - Karlom Lagerfeldom.

U jednoj od noći koja je prethodila okupljanju svetskog džet-seta na čuvenom “Balu Ruža” u Monaku, Vesna je upoznala Karla Lagerfelda, ne sluteći da će iz kurtoaznog razgovora biti pozvana i u njegov dom.

Karlu nije mogao da priđe baš svako, ali to njoj nije naročito smetalo.

- Znala sam da je on čovek koji ne voli obične stvari, ali ni ljude. Prišla sam mu i predstavila sam se, rekavši da uređujem i radim dva sjajna časopisa, spremno mu pokazavši sve, te da bih želela da baš s njim uradim intervju. Naravno, za razliku od svih ostalih, obratila sam mu se na nemačkom – počinje svoju priču Vesna koja otkriva da je Karl zaista zračio nekom specifičnom energijom koju poseduju veliki kreativci, pomalo ekscentrični i vrlo inteligentni ljudi.

https://www.instagram.com/p/BuEE9elBCDV/

- U početku razgovora se držao pomalo hladno, ali vrlo pažljivo me je slušao i analizirao, prateći svaku moju reč, ali i gest. Upitao me je zašto sam izabrala da s njim razgovaram na nemačkom, a ne na engleskom. Objasnila sam da sam na taj način želela da dam znak poštovanja njegovom poreklu, a onda sam, onako ustreptala gotovo u dahu izgovorila i da me je ta vrsta obraćanja umalo koštala života kada sam se na nemačkom obratila i Helmutu Njutnu!

Karl se grohotom nasmejao na Vesnine reči, rekavši da je to slavnog fotografa sigurno potpuno izbacilo iz takta .

“Znate,on je Njutn!”, rekao joj je Karl, dok mu je ona na svoj šarmantni način uzvratila:”Da, ali je i Helmut!”

Ova anegdota je izbrisala sve barijere između njih, a Karl ju je pozvao na glamuroznu aukciju koja se održavala u njegovoj velelepnoj vili u Monte Karlu.

- Za to veče sam izabrala haljinu naše Dragane Ognjenović, boje slonovače, jednostavnu i savršenu. Čitav džet set se našao na jednom mestu. Bili su tu Džon Galijano, Fere, ali i Džon Bon Džovi, Naomi... Aukcijski predmeti su bili preskupi i prelepi, iako je Marić imao želju da nešto “pazari” - kroz smeh se priseća Vesna koja ga je upitala zar mu nije žao da se odrekne toliko divnih stvari, na šta joj je on izgovorio jednu veliku istinu:

- Nekada treba sklanjati i sećanja i uspomene da bi ustupili mesto novim - objasnio joj je čovek koji je svojom neobičnošću i radom obojio jednu modnu epohu.

- Karl je bio ona neobična vrsta ljudi koja je cenila nesavršenost i u njoj pronalazila lepotu, onu pravu i osvajajuću. Klaudija Šifer je bila njegova muza jer, iako nije bila savršena, upravo zbog toga je bila savršeno lepa... A to što je pristao da razgovara sa mnom i dan danas smatram vrhuncem njegove ekscentričnosti - otkrila je Vesna u razgovoru za naš portal.

 

hellomagazin.rs/m.g. Luka Šarac