Za razliku od princa Harija, Vilijam nikad nije želeo da postane kralj

Za razliku od princa Harija, Vilijam nikad nije želeo da postane kralj

Autor: | 10/02/2019

0

Britanski princ Vilijam predstavlja savršen primer budućeg monarha, ali čini se da nije uvek bio spreman za krunu.

Kao mladi dečak danas 37- godišnji Vilijam navodno je svojoj majci, princezi Dajani, često puta govorio kako ne želi da bude kralj. U međuvremenu, samouvereni princ Hari u mladosti je bio spreman da zauzme mesto svog starijeg brata.

 

Govoreći u novom dokumentarcu, britanski novinar Džeremi Paksman prisetio se razgovora s princezom Dajanom o osećajima njenih sinova tokom privatnog ručka u palati Kensington.

- Razgovarali smo o sopstvenoj deci i tada mi je Dajana rekla kako Vilijam često ističe da ne želi da postane kralj, na šta bi mu princ Hari 'Ako ne želiš taj posao, ja ću ga preuzeti' - priseća se Paksman opisujući Dajanu kao osobu koja je delovala 'prilično usamljeno' u palati sa sinovima koja je za nju bila poput zatvora.

 

U dokumentarnoj seriji koja istražuje živote članova britanske kraljevske porodice, Paksman je takođe pokušao da objasni odnos Dajane s princezom Anom.

- Sećam se kako mi je Dajana jednom prilikom rekla 'Ako je Ana tamo, ja ne dolazim' jer bi princeza obično govorila ono što Dajana nije želela da čuje - otkriva britanski novinar.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty