Prošlo je kritičnih 72 sata: Dea Đurđević je dobro, toliko je jaka da nije ni zaplakala

Prošlo je kritičnih 72 sata: Dea Đurđević je dobro, toliko je jaka da nije ni zaplakala

Autor: | 10/02/2019

0

Prošlo je prvih 72 sata od kako je operisana voditeljka Dea Đurđević koja je u četvrtak rano ujuturu imala saobraćajnu nezgodu kada joj je autobus otkinuo ruku.

Ona se sada oseća veoma dobro i svi su prezadovoljni kako teče postoperativni tok.

- I dalje je u šoku sobi, lekari su zadovoljni kako je prošlo prvih kritičnih 72 sata, taj postopretatvni period. Ruka je stabilna i vitalna i to je najvažnije. S obizorm na težinu povrede postoji mogućnost za komplikacije na razne načine. Ostaje na intezvinoj nezi ima tremtan kao svi drugi pacijetni, bez telefon, štampe i televizora. Lekari su izuzetno zadovoljni, kako sve psihčki podnosi s obzirom na težinu povrede. Dea je zahvalna Marku Bumbašireviću i celom timu - otkriva izvor sa VMA za Blic.

Kontaktirali su i Deinog emotivnog partnera novinara Mladena Mijatovića, koji je prokomentarisao:

- Lekari su mi rekli da je odlično psihički odreagovala nakon ovih prognoza. Nasmejna je, raspoložena i dobro se drži. Toliko je jaka da nije ni zaplakala, sve sada protiče dobro, što sve nas raduje - rekao je Mladen.

Mladen je gostujući u jutarnjem programu na TV Prva istakao da je nakon nesreće Dea sve vreme bila svesna i sama je izdiktirala sve brojeve telefona dozivajući pomoć nakon nesrećnog događaja.

- Bila je svesna sve vreme. Autobus je zakucao u zid, otkinuo joj ruku, ima i drugih povreda a ona je sve vreme bila svesna i pribrana. Izdiktirakla je i moj broj telefona... na VMA je sačekao doktor Nenad Stepić. Video je da je izuzetno teška povreda. Tražena je hitna reanimacija i on je rekao: 'Ja ulazim u operacionu salu da pokušam da spasim ovoj mladoj osobi ruku'.

 

Deu očekuje dug oporavak, ali kako kažu, ukoliko bude slušala savete lekara svi se nadaju najboljem.

- Ulazak i posete su zabranjene, ona se nalazi na intenzivnoj. Ta 72 sata su kritična, a to ne znači da će ona u 14 sati da krene da trči, da igra vaterpolo s povređenom levom tukom... ali najkritičnija faza je prošla. U najsigurnijim je rukama - zaključio je Dein verenik.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti