Jovana Pajić otkriva tajnu svoje lepote: Nisam još u fazi bockanja i popunjavanja!

Jovana Pajić otkriva tajnu svoje lepote: Nisam još u fazi bockanja i popunjavanja!

Autor: | 28/01/2019

0

Posle sedmogodišnje pauze Jovana Pajić vratila se na scenu kao nova članica grupe “Ministarke”. Nekadašnja „zvezda Granda“ i supruga frontmena “Tropiko benda” Aleksandra Cvetkovića odsustvo je iskoristila kako bi se posvetila ćerkama Heleni i Đini. Spremna da se publici pokaže u punom sjaju, neposredno posle jubilarnog 30. rođendana za “Hello!” otkriva šta to tačno znači u praksi.

Da li se vaša zimska bjuti-rutina razlikuje od onih koje praktikujete u ostalim periodima godine?

- Uglavnom je sve isto. Jedino što mi leti ne odgovara, a zimi je savršeno za moje lice, jeste “Pantenol krem gel”, pristupačan proizvod koji se pokazao izuzetnim u zaštiti kože tokom hladnijih dana.

Negujete li se u kozmetičkim salonima ili se oslanjate na majku prirodu?

- U mom slučaju reč je o genetici. Moj otac nema nijednu boru ni sedu vlas, kao da je balsamovan. Svesna sam da polako ulazim u godine koje donose promene na koži, vidim to po svojim vršnjacima, ali za sada se oslanjam na majku prirodu. Ne idem na mezoterapiju, nisam još u fazi bockanja i popunjavanja, i nadam se da će to potrajati. Smatram da treba voditi računa o sebi i nemam ništa protiv takve vrste ulepšavanja. Zapravo, mislim da se ja toga plašim, pa zato odlažem što je duže moguće.

Koji proizvod vas je u skorije vreme oduševio?

- U Čumićevom sokačetu postoji radnja sa prirodnim preparatima koje pravi jedan simpatični bračni par. Kod njih sam kupila piling od mlevene koštice šljive i ulja kajsije. Izuzetno je hidrantan i nema potrebe da se posle nanosi mleko za telo. Oduševila sam se i predivnim mirisom, što baš i nije slučaj sa proizvodima na prirodnoj bazi jer često imaju specifičnu aromu.

Da li vam je šminka svakodnevni saveznik u ulepšavanju?

- Uživam u šminkanju, ali kada nema potrebe za tim, radije je izbegavam. Preko dana nanesem samo toniranu kremu, maskaru i balzam za usne.

Koji su vaši mejkap favoriti?

- Šminka je danas stvarno skupa, ali na njoj ne bi trebalo štedeti. Poznato je da takozvana teška šminka, koja je pri tom lošeg kvaliteta, ubrzava starenje kože. Od dnevnih krema koristim “La Mer”. Njihova kozmetika jeste skupa, ali proizvodi traju dugo, tako da su isplativi. Od toniranih krema najviše volim “Bobby Brown”, a od pudera “MAC Face and Body” zbog lagane strukture. Izbegavam kamene pudere i ne volim matirani izgled, jer sebi izgledam kao da sam zaronila u brašno. Trepavice su mi dugačke, tako da mi je svejedno koju maskaru koristim. Uvek biram roze nijanse rumenila. Bronzane mi često deluju neuredno na koži, pogotovo u zimskom periodu kada se vide svaka pora i nesavršenost. Karmine retko koristim i uglavnom kupujem one u nude tonovima.

Poznato je da devojčice vole da pozajmljuju maminu šminku. Da li i vi imate takav slučaj?

- Da! (smeh) Sa Đinom još to nismo doživeli, ali Helena je već kao mala volela da čeprka po maminoj kozmetici. Otkako je otkrila šminku, u specijalnim prilikama obavezno traži da je našminkam. Kupujemo im dečji mejkap, ali, kako to obično biva, uvek im je draže ono što je zabranjeno. Sećam se jedne situacije kada smo sa Helenom bili kod mojih roditelja. Ona se probudila pre mene, pa ju je baka čuvala. U međuvremenu se dočepala moje torbe i nesesera u kom je bila šminka, sela je pored mene na krevet i ceo jedan karmin namazala na lice, sa tolikom preciznošću da je izgledala kao da je zaronila u boju. Kada sam se probudila i videla je, od šoka sam vrisnula i iz ležećeg položaja skočila na noge. U trenutku mi je izgledalo kao da sam se našla u nekoj noćnoj mori. Od tada krijem šminku. (smeh)

Rado se poigravate imidžom. Da li se nekada pokajete zbog eksperimentisanja frizurom?

- Nikada. Ja sam zamorče mojoj najboljoj drugarici Srni, vlasnici studija “Prostor”. To mesto je moja druga kuća. Kad god se vrati sa seminara sa nekom novom tehnikom farbanja ili šišanja, uvek me pozove da je isproba, jer moja kosa sve trpi. Toliko je ima da je neuništiva. S druge strane, ja sam radoznala i volim da vidim sebe u nekom novom svetlu. Imala sam kosu do polovine leđa i u trenutku odlučila da se ošišam na kratko. Setila sam se rečenice moje prijateljice Tijane Dapčević: “Nije noga, porašće”. (smeh)

Kako vaši najbliži reaguju na česte vizuelne promene?

- Njima se to uglavnom dopada, ali kada je o boji kose reč, lepše im je ono što je prirodnije.

Scena podrazumeva česta putovanja i kraći san. Kako posle burne noći licu vraćate svežinu?

- Nemam neku specijalnu rutinu. Meni je san najbolja regeneracija, i za um i za kožu, kao i unošenje što više tečnosti. Nemam izražene podočnjake, a što se tiče nedostataka na licu, da ih tako nazovem, posle porođaja mi je zbog hormona na pojedinim mestima potamnela koža. Konsultovala sam se sa dermatolozima i definitivno prihvatila činjenicu da ih je nemoguće ukloniti. No, to su sitne nepravilnosti koje tonirana krema lako pokrije.

Kako ste se posle dva porođaja vratili na staru kilažu?

- To je isključivo zasluga genetike. U mojoj porodici su svi mršavi, i roditelji, i brat, i ja. Nadala sam se da ću posle dve trudnoće zadržati nekoliko kilograma, međutim u roku od dve nedelje vratila sam se na 50 kilograma, kao da sam baždarena na tu cifru. Povremeno treniram, jer je to jedini način da uz mišićnu masu bar malo dobijem na kilaži. Nisam od onih koji se strogo drže zdravog režima ishrane. Prednost je u tome što ne volim slatkiše, ali obožavam testenine i slane namirnice.

Na koji parfem mirišete ove zime?

- Na moj omiljeni “La Panthere Cartier”, koji godinama koristim. Ćerke ga zovu “mamin miris”.

Deana Đukić Miomir Milić

Najnovije vesti