Delotvorni retro saveti protiv podočnjaka: Efikasna diverzija crvenim karminom

Delotvorni retro saveti protiv podočnjaka: Efikasna diverzija crvenim karminom

Autor: | 28/01/2019

0

Probuditi se ujutro s natečenim očima nije baš veselo. Na sreću, svako je od svoje, tuđe, ili nepoznate bake čuo barem jedan pametan savet, najčešće baziran na kućnoj radinosti.

Pre nego što ispraznite sve moguće tube krema protiv podočnjaka, isprobajte ove savete za lepotu naših baka.

1. Kašikom protiv natečenosti

Metal sjajno provodi hladnoću, a hladnoća ima dekongestivna svojstva. Šta treba uraditi? Prvo dve metalne kašike stavite na nekoliko minuta u duboko zamrzavanje (ili noć pre stavite u običan frižider da se hlade preko noći). Nakon toga, takve, hladne kašike, prislonite na natečeni deo oko očiju i držite nekoliko minuta.

2. Krastavcem protiv natečenosti

Jednostavno. Narežite krastavac na nekoliko kriški, i stavite na kapke 15, 20 minuta. Znamo, na prvi pogled deluje kao kliše koji ste videli već milion puta, ali ipak deluje. Krastavci imaju dekongestivna i astringentna svojstva, pa je zbog toga sjajan saveznik za hidrataciju, protiv natečenosti i protiv iritacija na području oko očiju.

3. Čajem protiv natečenosti

Da, i to postoji. Naime, naše bake nisu imale luksuzne kreme za oko očiju s kolagenom, kofeinom, hijaluronom, i ostalim pametnim sastojcima koje danas nalazimo u modernim formulama, ali zato svi u kuhinji imaju barem jednu vrećicu čaja s kamilicom! Uzmite dakle 2 vrećice čaja od kamilice, skuvajte ih u vodi oko 10 minuta, nakon toga izvadite iz vode, i stavite u frižider. Naime, zeleni čajevi, uključujući kamilicu, imaju protivupalna svojstva, dok kamilica umiruje iritacije i crvenilo. Vrećice s čajem koje ste prethodno ohladili u frižideru sada nanesite na kapke s malo podignutom glavom. Postoji mogućnost da će čaj curiti, u tom slučaju prvo na kapke stavite pamučnu vatu, a povrh nje vrećice s čajem.

4. Spavanjem s podignutom glavom

Izbegavajte spavanje na stomaku, jer ta pozicija podstiče oticanje i pojavu podočnjaka. Idealno bi bilo spavati na leđima, malo podignutom glavom (uz pomoć jastuka), jer ta pozicija podstiče limfnu drenažu i smanjuje nakupljanje tečnosti oko očiju.

5. Diverzijom protiv podočnjaka

I na kraju, još jedan savet: "Kad bih se probudila s podočnjacima, odmah bih stavila crveni ruž na usne, jer crvena odvlači pažnju!"

Cork, Ireland
hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock

Najnovije vesti