Novak Đoković osvojio 7. titulu: Rafael Nadal je pao nakon tri sata borbe

Novak Đoković osvojio 7. titulu: Rafael Nadal je pao nakon tri sata borbe

Autor: | 27/01/2019

0

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je velikog rivala Rafaela Nadala iz Španije 6:3, 6:2, 6:3 i osvojio rekordnu sedmu titulu na Austaralijan openu.

Đoković je ispisao istoriju jer je postao najuspešniji teniser ikada u Melburnu i sa brojem trofeja osamostalio se ispred Roja Emersona i Rodžera Federera, ali i stigao do 15. gren slema u karijeri.

 

Trijumfom u reprizi finala iz 2012. godine, kada je takođe Đoković slavio, svetski broj jedan približio se Nadalu, koji ima 17, i Federeru sa 20 najznačajnijih trofeja.

U sudaru titana, kako su svi mediji opisali finale, na terenu Rod Lejver arene pitao se samo jedan teniser - Novak Đoković.

Sa tribina Novaka je bodrio i Ivan Ivanović

 

Srpski as je sjajno servirao (80 odsto uspešnosti posle prvog i 84 posle drugog servisa), a koliko je bio dominantan potvrđuje i podatak da je Nadal samo jednom imao brejk loptu i to u trećem setu, za ukupno nešto više od dva sata igre.

Tako ubedljivom igrom, sličnom kao u polufinalu protiv Francuza Luke Puja, jednostavno španski teniser nije imao šansu...

Ujedno, Đoković je povećao međusobni skor protiv Nadala na 28:25, ali i na prvom mestu ATP liste baš u odnosu na najbližeg pratioca.

Australijan open igrao se za ukupan nagradni fond od 29.687.000 dolara.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Novak Đoković