Tamara Kalinić: Volim da pored sebe imam zaštitnika i nekoga ko želi da me vodi napred

Tamara Kalinić: Volim da pored sebe imam zaštitnika i nekoga ko želi da me vodi napred

Autor: | 20/01/2019

0

Jedna Srpkinja dokaz je da se i naizgled nedostižni snovi ostvaruju dok god smo dovoljno hrabri da od njih ne odustanemo. Životna priča Tamare Kalinić počinje u Sarajevu, odakle se kao trogodišnja devojčica sa porodicom preselila u Novi Sad. Studije farmacije završila je u Londonu, gde joj je i danas baza. Iako je po završetku fakulteta dobila priliku da u jednom od najpoznatijih lanaca apoteka u Velikoj Britaniji obuče beli mantil, sve vreme maštala je kako da ga zameni raskošnim toaletama i “it” komadima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Jan 20, 2019 at 4:18am PST

Snove o modi dugo je živela samo na stranicama svog rokovnika, u kom je čuvala isečke iz magazina i fotografije na kojima je nosila omiljene kombinacije. Onda se, pre sedam godina, odvažila da to učini javno i pokrenula blog “The glam and glitter”. Za kratko vreme ova internet stranica pretvorila se u utočište modnih sladokusaca iz svih krajeva sveta. Tamara Kalinić danas je jedna od najplaćenijih influenserki, a njen nalog na „Instagramu“ broji više od 700.000 pratilaca. U susret Novoj godini, onlajn superzvezda u prvom razgovoru za “Hello!” otkriva tajne svog vrtoglavog uspeha.

Nije lako izdvojiti se u masi devojaka sa stilom. Šta je bio vaš ključ uspeha?

- Kada bi postojala formula, svi bi je lako primenili. Danas mnogi žele da budu blogeri, ali ne znaju šta to nosi. Iza mene su brojne neprospavane noći, umor, dugi sastanci. Bilo je dana kada sam radila pod visokom temperaturom jer nisam mogla da propustim važne susrete sa klijentima, a pri tom sam morala da izgledam sveže i lepo. Osnova svega je istinska želja.

Da li ste doživeli da vas odbiju za neki posao i kako se nosite sa neuspehom?

- Dešavalo se. Odbijali su me, a i ja sam. U svakom takozvanom neuspehu videla sam uspeh, jer sam naučila nešto novo. Sve sam gradila stepenik po stepenik, a rezultati govore dokle sam stigla. Do toga sam mogla da dođem i drugačije, umesto predanim radom, ali to za mene nije bila opcija. Sve dok na sopstvenoj koži ne osetite znoj ne znate da cenite uspeh i vrednost novca koji zarađujete.

Kako reagujete na negativne kritike?

- Cenim ih više nego komplimente, jer iz njih učim i postajem bolja. To kažem i svojim zaposlenima, kad god želim da im skrenem pažnju da nešto ne rade dobro. Objasnim im da će tako postati kvalitetniji radnici. Najvažnije je praviti razliku između negativne kritike i loše namere. To sam davno shvatila. Više se ne osvrćem na zlobne komentare, već samo na kritike porodice, prijatelja i stručnih lica, koje me motivišu da napredujem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Jan 4, 2019 at 2:27am PST

Znamo sve o vašem poslovnom uspehu, ali mnogi se pitaju kakva je situacija u emotivnom životu.

- Kažu da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena. U mom slučaju ta uspešna žena stoji pred ogledalom, i to sam ja. Prava ljubav desi se jednom u životu ili nikada. Meni se još nije dogodilo da vezu krunišem brakom, ali verujem da će, kada se moj emotivni status bude promenio, to svi primetiti, jer ljubav ne može da se sakrije. Mada, pametniji ljudi od mene ističu da je ljubav lepa dok o tome malo njih zna, a ja volim da slušam savete iskusnijih.

Kako izgleda muškarac po vašoj meri?

- To je muškarac koji se ne boji uspešne žene jer je svestan svojih kvaliteta i zna da među nama ne postoji takmičenje već samo timski rad. Volim pametne, ambiciozne muškarce sa vizijom. Prija mi društvo osobe koja razume moje planove, a fizički izgled i materijalni status nikada mi nisu bili bitni. Najvažnije je da muškarac ima snage da bude u vezi sa ženom koja lepo zarađuje i koja zna šta hoće.

 

View this post on Instagram

 

Dont let anybody steal your spark in 2019 ?

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Dec 30, 2018 at 1:10pm PST

Ko se lepše udvara, Srbi ili Britanci?

- Britanci se definitivno lepše udvaraju jer se više trude da osvoje ženu. Imam osećaj da su kod nas žene malo razmazile muškarce, ne znam da li je to zato što su oni kvalitetni deficitarni ili zato što ima pregršt lepih žena. Bez obzira na to što mislim da su Britanci veći džentlmeni, naš mentalitet više mi odgovara. Volim da pored sebe imam zaštitnika i nekoga ko želi da me vodi napred.

U ovoj godini proslavićete jubilarni 30. rođendan. Kako doživljavate taj decenijski “presek stanja”?

- Za mene život tek počinje, godine su samo broj. Ne želim da starim. Osećam se kao da imam 25, još mogu da ostanem u gradu do ranih jutarnjih časova i da me sutra ne boli glava. Rođendane umem da slavim po nekoliko dana i volela bih da za 30. napravim veliku žurku. Za svaki se podsetim šta se sve promenilo od prošlog slavlja, koliko sam postigla i šta se novo i lepo dogodilo u mom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Dec 19, 2018 at 12:23pm PST

Deana Đukić Privatna arhiva
Tagovi: tamara kalinić