Megan Markl ruši kraljevska modna pravila: Hulahopke nikada, ali crveni lak i ruž obavezno!

Megan Markl ruši kraljevska modna pravila: Hulahopke nikada, ali crveni lak i ruž obavezno!

Autor: | 17/01/2019

0

Prošlo je već osam meseci otkako je Megan Markl postala članica kraljevske porodice, ali lepa vojvotkinja još uvek s vremena na vreme prekrši kraljevska pravila kada je riječ o odevanju za javna događanja.

Pošto je juče posetila sklonište za životinje The Mayhew - jednu od četiri dobrotvorene organizacije čiji je odnedavno pokrovitelj, 37-godišnja vojvotkinja od Saseksa pridružila se princu Hariju na zabavnom spektaklu u Royal Albert Hall-u koji su priredili plesači iz Cirque du Soleil.

Za tu je priliku Megan obukla elegantnu šljokičastu haljinu u tamnoplavoj boji s decentnim asimetričnim prorezom koja je u prvi plan stavila trudnički stomačić. Reč je o haljini s potpisom francuskog dizajnera Rolanda Mureta čija cena iznosi oko 5000 evra.

Ovaj se podatak sigurno neće svideti britanskoj javnosti koja je već ogorčena zbog činjenice da je vojvotkinja od Saseksa u protekloj godini na odeću i modne dodatke potrošila oko 450.000 evra!

Šljokice nisu uobičajeni izbor kakav bi očekivali od jedne kraljevske dame, ali od Megan smo odavno navikli da očekujemo neočekivano. Lepa vojvotkinja koja je ušla u šesti mesec trudnoće u prošlosti se zbog svojih modnih izbora često nalazila na meti modnih kritičara, a baš kad smo pomislili da je sva kraljevska pravila konačno usvojila, Megan nas ponovno iznenadi.

Glamuroznu šljokičastu haljinu Megan je upotpunila seksi crnim sandalama na petu s potpisom Stjuarta Vajzmana čija cena iznosi 350 evra. Modni kritičari vrlo brzo su primetili kako vojvotkinja ponovo ne nosi hulahopke, što se od članica kraljevske porodice itekako očekuje.

Prema strogim kraljevskim pravilima sve članice britanske kraljevske porodice u javnosti ne smeju da imaju gole noge, ali za modno osveštenu Megan je spoj sandala i hulahopki, čini se, bilo veće zlo.

Megan je na nogama nosila tamnocrveni lak koji je uskladila s ružem, što se takođe krši s kraljevskim pravilima. Prema kraljevskom protokolu sve dame trebale bi da nose minimalno šminke i imaju uredne, skraćene i nude nokte koji se lako uklapaju u sve stajlinge.

Embed from Getty Images

Ovo nije prvi put da vidimo Megan s crvenim noktima. Prilikom poslednje turneje po Australiji i Okeaniji, Megan je na jednom od angažmana morala da izuje štikle, kada su do izražaja došla njena stopala i crveno nalakirani nokti.

Osim crvenih noktiju, Megan je izborom sandala otkrila i ožiljak na stopalu za koji se pretpostavlja da je ostao nakon operacije čukljeva s kojima je vojvotkinja imala problema u prošlosti.

Ranije tokom dana pojavila se u bež izdanju, iznenadivši sve izborom odeće. Megan je H&M-ovu maternity haljinu čija je cena prihvatljivih 30 evra, upotpunila prekrasnim kaputom s potpisom italijanskog brenda Armani, cipelama Manola Blanika i efektnom torbom Falabella omiljene britanske dizajnerke Stele Makartni.

Embed from Getty Images

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty