Saška Janković spremna za Beoviziju: Ova pesma je bolja od prošlogodišnje i može mnogo da donese

Saška Janković spremna za Beoviziju: Ova pesma je bolja od prošlogodišnje i može mnogo da donese

Autor: | 15/01/2019

0

Srpski predstavnik na 64. “Evrosongu” u maju u Izraelu biće izabran krajem februara na festivalu “Beovizija”, u konkurenciji 24 kompozicije. Na konkurs, koji je trajao do 15. novembra, prijavilo se 76 učesnika, a selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabrala je finaliste.

U trci za odlazak u Tel Aviv, gde će 14, 16. i 18. maja biti održano najveće evropsko muzičko takmičenje, učestvuje i pevačica Saška Janković, koja je na prošlogodišnjoj “Beoviziji” osvojila drugo mesto. Sada se takmiči s numerom “Da li čuješ moj glas”, koju je sama napisala, a komponovala s Markom Nikolićem. Saška kaže da ju je dobra pesma motivisala da se ponovo prijavi na festival.

- Već nekoliko godina spremam album, na kome je većina pesama na engleskom jeziku. Nisam imala inspirativan tekst na srpskom, ali kada sam ga napisala, oduševila sam se - kaže, za naš list, Saška Janković. - Ova pesma je, po mom mišljenju, bolja od prošlogodišnje i može mnogo da donese. Suština bavljena ovim poslom je biti kompletan autor, a moja prva ljubav nije pevanje, već pisanje. Umetnik koji može da napiše svoju priču i ono što želi da kaže je kompletan. Poštujem sve umetnike, a posebno kantautore kao što su Adel i Lejdi Gaga. I prošle godine je priča na “Beoviziji” bila kompletna i zato se desio uspeh.

 

Pevačica izuzetnog glasa kaže da veruje da će na “Beoviziji” muzika biti iznad svega i da ima dosta kvalitetnih izvođača koji zaslužuju pažnju publike.

- Izvođači se prijavljuju za “Beoviziju” prvenstveno da bi promovisali pesmu, jer to je sjajan festival, jedini te vrste kod nas za pop muziku - ističe Saška.

 

- Druga stvar je pobeda, jer jedino pobednik može da predstavlja zemlju na “Evrosongu”.

Sagovornica Novosti je tri puta pevala na “Evrosongu” kao prateći vokal. Prvi put 2010. sa Milanom Stankovićem, potom 2011. sa Ninom Radojčić i 2015. sa Bojanom Stamenov. Saška smatra da je “Evrosong” najkompleksniji format te vrste, koji podrazumeva ozbiljnu organizaciju:

 

- Učešće na tom takmičenju je velika promocija i iskustvo za izvođače. S druge strane je mač sa dve oštrice, jer mnogi odu i ništa ne naprave. Čast je predstavljati zemlju na “Pesmi Evrovizije”. To je suština festivala, nešto što ćete u karijeri zapamtiti i zapisati.

hellomagazin.rs Printscreen/Youtube