Stana Katić: Dolazak na Mećavnik je divan poklon, neverovatno čudo za mene

Stana Katić: Dolazak na Mećavnik je divan poklon, neverovatno čudo za mene

Autor: | 12/01/2019

0

Kanadsko-američka glumica srpskog porekla Stana Katić, predsednica žirija 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“, stigla je u Drvengrad oduševljena prirodom Mećavnika i činjenicom da je na mestu gde je zabranjen crveni tepih.

-Prelepo. Pada sneg, prelepa je priroda i vrlo sam zahvalan što sam ovde, rekla je Katić, koju je dočekao osnivač „Kustendorfa“ Emir Kusturica, u skladu sa srpskim običajima, sa hlebom, solju i rakijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Golda Viki (@goldaviki) on Jan 11, 2019 at 10:49pm PST


Zvezda popularne serije "Kasl" (Castle) redovno posećuje Beograd, ali prvi put je u ovom delu Srbije.

-Ovo je divan poklon. Želela sam da dođem ovde kada sam snimala u Bugarskoj, ali se ispostavilo da je poprilično daleko. Tako da je ovo neverovatno, divno čudo za mene- rekla je Katić novinarima.

O očekivanjima od festivala kaže da bi volela da bude od pomoći dok je u Drvengradu.

-Otvorena sam za nova iskustva i radujem se. Čula sam da je zabavno i jedva čekam da igram, uživam i upoznam nove filmske stvaraoce, rekla je Katić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucero Zúñiga ?? (@lucy_love_sk) on Jan 11, 2019 at 5:25pm PST


Na pitanje šta je ponajpre dotakne u filmu, kaže ono što je neuhvatljivo, to parče magije koje treba da ostane takvo na kraju.

-Juhuuuu, je bila njena reakcija na činjenicu da je crveni tepih zabranjen u Drvengradu.

-Sviđa mi se to, to je super i tako relaksirajuće. Ovo je mesto opuštanja za umetnike i baš se radujem tome, rekla je poznata holivudska glumica.

Trenutno snima seriju "Absentia", triler u kome igra ženu koja je radila za FBI-a, bila kidnapovana i šest godina provela zatvorena, da bi se, kako je rekla, „vratila iz mrtvih“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikeilla Castle⭐ ™® ? (@elmigato) on Jan 11, 2019 at 3:27pm PST

-Sve se promenilo nakon toga, ali onda biva uvučena u seriju ubistava, mora da dokaže svoju nevinost i da povrati svoj život, objasnila je Katić i dodala da su pre dve sedmice završili sa snimanjem druge sezone.

Ispričala je da obožava gajde i da su članovi ekipe serije sakupili novac i doveli gajdaše sa planina Rodopi, koji su svirali na zabavi priređenoj povodom završetka snimanja druge sezone serije.

-To je bio magičan poklon, dodala je Katić.

Zamoljena da kaže nešto na srpskom, uz smeh je rekla: -Moji padeži su propast-

Katić će zajedno sa Slobodanom Despotom, izdavačem i piscem srpskog porekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankredom Ramonom, francuskim režiserom dokumentarnih filmova i producentom audiovizuelnih sadržaja, dodeliti nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje, za koje se takmiči 21 film studenata i mladih autora iz čitavog sveta.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram