Intimna ispovest Žarka Lauševića: Kad prođe neko vreme, ne možeš da zamisliš koliko ti je bilo teško

Intimna ispovest Žarka Lauševića: Kad prođe neko vreme, ne možeš da zamisliš koliko ti je bilo teško

Autor: | 22/12/2018

0

Sudbina Žarka Lauševića nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Rođeni Cetinjanin, koji se obrazovao u Beogradu u kome je izgradio karijeru, bio je i ostao omiljeni glumac poslednje generacije jugoslovenskih tinejdžerki.  Lauš koji je nagrađivan, priznat i voljen, imao je nesreću da se 31. jula 1993. godine nađe na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

U centru Podgorice je starijim bratom Branimirom napadnut u jednom kafiću, kada je u samoodbrani usmrtio dvojicu mladića. O noći koja mu je zauvek promenila život  pisao je  je u knjizi "Godina prođe, dan nikad".

 

"Ubio sam dva momka što su tek zakoračila u život! "Pucao sam. Nisam imao izbora. Nisam imao ništa drugo. Nikad to sebi neću oprostiti".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) on Jul 13, 2018 at 11:16am PDT

Usledio je i bestseler "Druga knjiga", a 18. Decembra  je predstavio i knjigu ‘Sve prođe, pa i doživotna’ što je bio povod da gostuje u emisiji kod Ivana Ivanovića, za koju voditelj tvrdi da je najbolja koju je uradio u karijeri.

View this post on Instagram

A post shared by Ivan Ivanović (@veceivan) on Dec 21, 2018 at 1:46am PST


- Biće i četvrta knjiga i nadam se da ću završiti ove godine, to je poslednja, a posle ću nešto možda drugo, otkrio je Ivanu Ivanoviću a onda se prisetio kako je počeo da piše dnevnik.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) on Jul 22, 2018 at 8:55am PDT


– Pisao sam kao klinac, ne znam zašto. Prvi je bio ljubavni dnevnik, a onda smo stigli kod jednog profesora koji je bio genije i koji nas je ubedio da je sastavni deo školovanja zapis svega što si naučio tog dana. To je bio nastavak rutine i nije mi to smetao. On nikada nije hteo da vrati te dnevnike studentima, jer je hteo da napiše knjigu I bio sam počastvovan posle jedne premijera filma kada sam dobio paket sa moja četiri dnevnika s faksa. To je za mene bio najveći kompliment– rekao je glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jugband Blues (@theangelworered) on Oct 20, 2018 at 7:49pm PDT


Kako je njegova poslednja knjiga najintminija do sada Laušević je rekao da je njegovoj porodici možda taj stepen iskrenosti zasmetao.

- U knjigama sam bio stvarno iskren i mojoj porodici to jako teško pada. Veoma teško i deci i meni bliskim osobama, ne samo što nisu bili svesni svega, već im ide na nerve nivo do kog sam bio iskren. Možda sam i previše iskren bio, ali drugačije nisam mogao-bio je iskren Žarko.

Žarko Laušević je maestralan na sceni i za njega kažu da je hodajuća emocija, a u glumi se obreo, otkrio je, slučajno, kada je njegova školska prijateljica osnovala dramsku sekciju kojoj se posle kraćeg opiranja priključio.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gloria Magazin Srbija (@gloriamagazinsrbija) on Dec 10, 2018 at 2:22am PST

- Moj put u glumi bio je sporiji. Razlog je bio što sam ja došao iz provincije. Svi su živeli kod mame i tate, imali su tu vrstu sigurnosti, ja nisam. Nije bilo majke... Nije mi se vraćalo u Crnu Goru, koju jako volim - rekao je Žarko koji se osvrnuio i na teška vremena devedesetih i početaka života u Americi, kada je radio kao moler i slikar.

- Kad prođe neko vreme sve izgleda lakše. Drugačije sagledaš sve. Ne možeš da zamisliš koliko ti je bilo teško. U Americi sam bio ograničen, nisam mogao da vozim, da se krećem kako treba... Imao sam samo staru, roze vozačku dozvolu. Radio sam ono što sam mogao da radim. Kako od poternice da uradim nešto veće? Ulazak u avion? Ilegala potpuna... - rekao je glumac, dok ga je publika pomno slušala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) on Aug 15, 2018 at 12:18pm PDT

Žarko je ispričao i da je u Ameriku otišao s roze vozačkom dozvolom koja je bila istekla i da je živeo u ilegali. Radio je kao moler i slikar. -Bio sam u ilegali deset godina, gde sam mogao da radim? Mogao sam da radim poslove gde ti ne treba ni znanje jezika ni papiri... Ćerka nam je bila mala i shvatio sam ako nešto radim moramo da nađemo ženu da je čuva, što košta 15 dolara na sat, a ja molerišem 13 na sat. Tada sam rešio da ću ja čuvati decu, kuvati, neću raditi, biću domaćica, brate- rekao je Žarko u poslednjem intervjuu koji je voditelj Ivan Ivanović uradio za TV "Prva"

 

 

Hellomagazin.rs/M.M A. K./Antoniio Ahel/ATAImages/Instagram