Aljoša Vučković: Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim (video)

Aljoša Vučković: Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim (video)

Autor: | 18/12/2018

0

Aljoša Vučković  jedan je od onih umetnika koji su obeležili jugoslovensko glumište, a posebno se pamte njegove role u popularnim TV serijama "Povratak otpisanih" i "Bolji život". U bogatoj karijeri ostvario je više od 70 uloga i svaka je na svoj način upečatljiva. Glumac je  ovog decembra napunio 72 godine, ali je piznao i zbog čega ne može da glumi.

Vučkovića već izvesno vreme nema u novim ostvarenjima, a potpuno se povukao i iz javnog života. Glavni razlog za Vučkovićevo povlačenje je teška bolest, s kojom se glumac bori već izvesno vreme. O teškom stanju popularnog glumca svedoče i fotografije koje su nastale pre nekoliko meseci, tokom jednog od njegovih retkih pojavljivanja u javnosti. Aljoša je bio na lečenju u jednoj od beogradskoj bolnica, ali je otpušten na kućni oporavak. On živi sa suprugom Editom i imaju dve ćerke Leanu i Saru.

- Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila - govori Vučković teškim glasom. Iako nije bio raspoložen za nastavak razgovora, na konstataciju da se "Bolji život" još reprizira u Bosni i Hercegovini, glumac je započeo priču za Avaz.

- Eh, možemo se mi danas pitati šta je fenomen ili važnost "Boljeg života" ili filma "Kazablanka"… A odgovor je ono nešto što se ne vidi, zapravo ne primeti. Iza tih kultnih projekata stoje dobar rad, duša i profesionalnost - smatra Vučković.

 

Dodaje da je veoma teško dva puta pogoditi dobru priču i napraviti hit koji će trajati i kojeg će publika godinama voleti.

- Najveći problem je u tome što se ljudi još porede. Kad se nešto uradi prvi put, ostavlja super utisak, a ako pokušate nešto tako ponovo da uradite, stiče se drugačiji utisak i onda se pronalaze razlozi zašto je ono prvi put bilo bolje, imalo kvalitetniju ideju i zašto ovo drugo isto tako nije dobro - pojašnjava Vučković.

Ogorčenim i teškim glasom govori da danas, prema njegovom mišljenju, fenomeni skoro i ne postoje.

- Kad podvučem crtu od perioda nastanka "Boljeg života" do danas, shvatim da sve stoji u mestu, sve stagnira. Šta da vam kažem osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo da obojimo sećanja. Retke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše po principu: "Hajde da probamo da bude bolje", i to bolje traje dva minuta, pa stane - rekao je glumac, pa je završio s konstatacijom da više nije u snazi da priča.

 

Vučković se, iako se očekivao, nije pojavio na ovogodišnjem Pula Film Festivalu. Otvorio ga je film “Aleksi” debitantkinje Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi, a najavljen je kao generacijski film s kojim će se poistovetiti mnogo mladih na pragu tridesete. Roditelje glavne glumice igraju Neda Arnerić i Aljoša Vučković.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti