Jovana Nikolić-Mišković: Imala sam sreću da odrastam okružena velikanima naše kulturne scene

Jovana Nikolić-Mišković: Imala sam sreću da odrastam okružena velikanima naše kulturne scene

Autor: | 16/12/2018

0

Uoči premijere filma “Zaspanka za vojnike”, crvenim tepihom u Centru “Sava” prošetale su brojne VIP zvanice, među kojima je posebnu pažnju privukao bračni par Mišković, Jovana i Marko, kako zbog atraktivnog izgleda pevačice, tako i zbog činjenice da ih ne viđamo često zajedno na javnim manifestacijama.

- Rado posećujemo pozorišta i bioskopske sale, ali premijerna izvođenja izbegavamo, osim kada je reč o podršci prijateljima ili porodici. Uz pripadnike “sedme sile” cela stvar poprima nešto drugačiju dimenziju - rekla nam je Jovana uz osmeh i objasnila da je na premijernu projekciju ostvarenja “Zaspanka za vojnike” došla kao podrška suprugu, koji je deo tog sjajnog projekta.

- Na javnim dešavanjima pojavljujemo se kada za to postoji dobar razlog ili lep povod, a ovom prilikom ispunjena su oba uslova. Reč je o ostvarenju o Velikom ratu, koji je, čini mi se, nepravedno zapostavljen u domaćoj kinematografiji. Produkcija je Markova velika ljubav, a ja sam srećna i ponosna što tako uspešno pliva i filmskim vodama. Pored oca, koji je ostvaren i priznat filmski radnik, imala sam sreću da odrastam okružena velikanima naše kulturne scene, pa mi je drago što sam uz supruga nastavila da posmatram taj svet iz bliže vizure.

Poznati supružnici, koji su ove godine obeležili deset godina ljubavi, dele brojna interesovanja, a „sedma umetnost“ jedno je od prvih na listi.

- Filmovi su naša zajednička strast. Veliki smo filmofili, na tom polju je “mrtva trka” među nama. U poslednje vreme “zatrpani” smo i velikim brojem kvalitetnih serija, pa ja sve češće naginjem ka ovoj kraćoj, a opet dovoljno dinamičnoj i uzbudljivoj formi - kaže lepa pevačica, koja je te večeri dobila mnoštvo komplimenata za izgled.

- Volim da izgledam lepo, kao svaka žena. Za to je, pored nezaobilazne svakodnevne nege, potrebno i da odevna kombinacija odgovara prilici i ne bude previše nametljiva. Uglavnom sama smišljam kombinacije koje nosim, retko taj izbor prepuštam profesionalcima. Čim me pozovu na neki događaj, u glavi mi se spontano razvija slika na kojoj sam ja u odgovarajućoj toaleti.

Eva Čubrović Antonio Ahel/ATA Images