Irina Vukotić: Istrenirana sam da nikad ne kasnim na posao, ali sam zato jednom umesto telefona ponela daljinski

Irina Vukotić: Istrenirana sam da nikad ne kasnim na posao, ali sam zato jednom umesto telefona ponela daljinski

Autor: | 14/12/2018

0

Nedavno se odlučila za veliku promenu jer ne voli životnu uspavanost, a novogodišnju jelku kitiće sa onima uz koje se najslađe smeje

Između vašeg odlaska sa televizije “Happy” i prelaska na “Pink” prošlo je desetak dana. O čemu ste razmišljali u tom periodu?

- Gledaoci su navikli da ih budim svako jutro, već dve godine, pa im je bilo neobično što nekoliko dana nismo zajedno pili prvu kafu ili čaj. Čitajući brojne poruke takve sadržine koje sam dobijala, začudila sam se koliko je ljudima bitno da znaju kad se vraćam na posao. Hvala im na tome.

Kako su vas dočekale nove kolege?

- Vrlo lepo, mnoge poznajem privatno, a sa nekima sam ranije radila. Nekoliko mi je posle prve emisije poslalo reči podrške, što jako cenim. Što u šali, što u zbilji, kažem da razbijam predrasude o postojanju sujete u mojoj profesiji. Na televiziji sam stekla prijatelje za ceo život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina (@irinavukotic) on Dec 12, 2018 at 12:18am PST


Po čemu ćete pamtiti dvogodišnju saradnju sa Milomirom Marićem?

- Bilo je zabavno, često “na ivici”, uz mnoštvo važnih i zanimljivih tema i gostiju. Ključne reči bi bile “veliko iskustvo” i “profesionalno sazrevanje”.

Šta je presudilo da promenite radno okruženje?

- Nekoliko bitnih faktora. Stojim iza odluke koju sam donela.

Koliko ste, generalno, spremni da kažete “idemo dalje”?

- Promene su sastavni deo života, zbunim se kad ih nema. Ne volim životnu uspavanost. Svaka promena nosi rizik, ali samo na taj način možemo da uspemo. Ako ne rizikujemo, velika je mogućnost da nećemo pasti, ali nećemo ni poleteti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina (@irinavukotic) on Nov 22, 2018 at 4:57am PST


U dosadašnjoj karijeri vodili ste emisije različitog sadržaja. Može li se reći da ste se pronašli u jutarnjem programu?

- Uvek mi je bilo bitno da mogu da stanem iza onoga što radim. Čim nastupi prezasićenje ili profesionalno stagniranje, to više nije to. Jutarnji program privlači me zbog raznolikosti tema i gostiju.

U koliko sati počinje vaš radni dan?

- Kad radim jutarnji program, u šminkernici sam od pola šest. Ukoliko imam samo redakcijski sastanak, na posao idem kasnije, ali onda Iskrine obaveze preuzmu primat.

Kako glasi recept za brzo i lako buđenje?

- Ne postoji. Svakako je lakše kad vas neko probudi sa mirisom tek skuvane kafe i pesmom za dobro jutro. (smeh)

Da li ste nekad zakasnili na posao?

- Nikada. Mama me je istrenirala još u najranijem detinjstvu da poštujem svoje i tuđe vreme, i ja prosto ne znam da zakasnim. Druga je stvar što često zaboravim da stavim nakit koji sam planirala za to jutro ili ne ponesem doručak. Jednom sam, čak, umesto telefona, odnela daljinski, ali to nikome nemojte da kažete. (smeh) Što bi moj tata rekao “dobro je da si ponela glavu”.

Postoji li trik kako da nas kamera “zavoli”?

- Ona je od onih koji vas zavole na prvi pogled ili nikad. S druge strane, uživa kad je ljubav obostrana. To je čitava filozofija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina (@irinavukotic) on Oct 5, 2018 at 5:36am PDT


Koliko puta vam se desilo da vas gost u emisiji do te mere izbaci iz takta da napustite studio?

- Sa gostima imam lepu komunikaciju i saradnju. Već 18 godina dobijam zaista divne povratne reakcije. Zahvalila bih doktorki Danici Grujičić, koju jako cenim, na rečima da sam jedna od retkih koja je uspela da vrati pristojnost i novinarsku etiku na male ekrane, čak i u nemogućim uslovima. Izbacio me iz takta nije niko, ali kada nivo komunikacije ne priliči kulturnom i profesionalnom razgovoru pred kamerama, i pored sveg truda i želje najbolje je zaćutati.

Sa kakvim ljudima ne možete da nađete zajednički jezik?

- Mogu sa svima da porazgovaram, nisam isključiva. Družim se i sarađujem sa zabavnim, maštovitim, energičnim ljudima čiju dušu zavolim. Ne volim površne, prevrtljive i emotivne manipulatore.

Koji miris vas vraća u detinjstvo?

- Miris jorgovana i palačinki, ali i mamine teget “Nivea” kreme.

Jeste li uvek bili plavuša?

- U srednjoj školi imala sam dugu prirodnu, smeđu kosu.

Idete li, tokom zimskih meseci, na skijanje?

- Sramota me je da priznam, ali Iskra bolje skija od mene. Nije da se pravdam, ali ona je na skijama od treće godine, dok sam ja tu veštinu savladala sa 25. (smeh) Pravi se važna kad me na stazi ostavi iza sebe. Samo kad bi znala da uopšte nije teško biti bolji skijaš od mene. (smeh)

Da li ste okitili novogodišnju jelku?

- Nisam još, nameravam ovih dana, i radujem se kao dete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina (@irinavukotic) on Sep 26, 2018 at 2:57am PDT


Koju pesmu vaše drugarice Aleksandre Radović možete da slušate u nedogled?

- “Čuvam te”. Retko emotivna i iskrena pesma, koja me uvek asocira na moju ćerku.

Iako nerado govorite o emotivnom životu, nedavno ste objavili fotografiju na kojoj ste sa izabranikom. Da li vas je baš on ispirisao da u intervjuu za “Hello!” izjavite “Ono što je u srcu, vidi se na licu - i sjaj u očima, i osmeh”?

- Uživam pored onih uz koje se najslađe smejem. I čuvam ih, ne dam nikom da ih dira. (smeh) Što bi moja Iskra rekla: “Mama, ti tako divno voliš”, a Duško Radović: “Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi”. Dragi ljudi, mir i ljubav, to nam svima treba i greje dušu. Sve drugo je manje bitno.

 

Eva Čubrović Luka Šarac/Instagram/Irina Vukotic
Tagovi: Irina Vukotić