Životna priča Sare Hajland: Božić, Novu godinu, rođendan, sve sam te dane provela u bolničkom krevetu

Životna priča Sare Hajland: Božić, Novu godinu, rođendan, sve sam te dane provela u bolničkom krevetu

Autor: | 12/12/2018

0

Američka glumica Sara Hajland (28) odlučila je najzad da progovori o zdravstvenim problemima koji je prate još od ranog detinjstva. Zvezda serije 'Moderna porodica' za magazin Self rekla je nešto više o svojoj dijagnozi i svim operacijama koje je dosad imala.

Prošla je kroz ukupno 16 operacija, uključujući transplantaciju bubrega koji joj je 2012. donirao njen otac. Dve godine posle operacije, njeno je telo je počelo da odbacuje organ pa su morali da joj ga uklone kako ne bi došlo do dodatnih komplikacija.

- Kad se jednom podvrgneš transplantaciji, u svom telu imaš tuđu 'stvar'. Uradili smo mnogo testova i pokušali sve da ga spasimo, ali nismo uspeli. Božić, Novu godinu, svoj rođendan... Sve sam te dane provela u bolničkom krevetu, a lekari su rekli da je moj bubreg kao zapaljena kuća - rekla je glumica koja od rođenja boluje od urođene displazije bubrega.

Lekari su joj uklonili transplantirani bubreg u maju 2017. godine, a njen mlađi brat Ijan (23) ponudio je svoj bubreg. Srećom, bili su kompatibilni. Sara Hajland je u to vreme počela da oseća veliki pritisak.

- Bila sam jako depresivna. Kada vam član porodice daruje drugu šansu za život, i to propadne, čini vam se kao da je to vaša greška. Ali nije. Dugo vremena sam razmišljala o samoubistvu, nisam htela da razočaram mog mlađeg brata, kao što sam razočarala oca - započela je svoju priču...

Nastavak na sledećoj strani

Potražila je pomoć te je o suicidalnim mislima razgovarala s bliskom osobom. I to joj je puno pomoglo.

- To nije sramota. Želim da naglasim da nije sramota potražiti pomoć jer ste preponosni ili mislite da ćete ispasti slabić - rekla je Sara želeći na taj način da pomogne drugima koji se nađu u teškoj situaciji.

U septembru 2017. prošla je drugu transpantaciju bubrega, ali njeni zdravstveni problemi nisu prestali. Hajland je takođe bolovala od endometrioze, a bolovi su postali nepodnošljivi. Osim toga, imala je trbušnu kilu.

- Osećala sam strašne bolove posle transplantacije. To je bilo zbog kile i endometrioze.

Ponovo je morala na operacioni sto. Imala ih je šest u zadnjih 16 meseci, i sveukupno 16 operacija u životu. Bila je podvrgnuta laparaskopskoj operaciji.

- Laparaskopija je jedna od najbolnijih stvari koje sam doživela u životu. A bol koji izaziva endometrioza nikada zapravo ne prestaje. Ovoge nedelje ponovo sam osećala jake bolove. Jedva sam mogla da stojim uspravno, a kamoli da radim. Ležanje u poziciji fetusa mi jako pomaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Hyland (@sarahhyland) on Sep 8, 2017 at 1:39pm PDT

Sara ističe kako joj podrška porodice, većine obožavaoca na društvenim mrežama i njen dečko Vels Adams jako pomažu da se lakše nosi sa zdravstvenim tegobama.

Dečka Adamsa je upoznala tri dana pre transplantacije bubrega, a ljubav se dogodila tokom boravka u bolnici.

- Slao mi je poruke jutro pre operacije, a razgovarali smo preko FaceTime-a celo vreme dok sam bila u bolnici. Video me u najgorim izdanjima. Prošao je sa mnom sve najteže. Još uvek misli da sam predivna pošto je video sve to - kaže zaljubljena Sara.

 

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: sara hajland