Sloboda Mićalović: Simka mi se desila u specifičnom životnom periodu

Sloboda Mićalović: Simka mi se desila u specifičnom životnom periodu

Autor: | 09/12/2018

0
Foto Promo

Malo je domaćih serija koje su od prvog minuta uspele da prikuju publiku za male ekrane i izazovu toliku pažnju, kao što je to ove jeseni pošlo za rukom „Korenima“.

Ekranizacija romana Dobrice Ćosića na svojevrstan način vodi nas kroz istoriju i priču u kojoj je čuveni pisac oslikao propadanje nacije i srpske porodice 19. veka. U plejadi živopisnih likova značajno mesto zauzima Simka, snaja srpskog radikala Aćima Katića, čiju je ulogu u seriji maestralno dočarala Sloboda Mićalović. Tragika žene optužene za gašenje porodične loze, suočene sa surovim teretom jalovosti i dilemom da li da učini preljubu i tako postane poštovana majka ili da nastavi da trpi poniženja i batine, oličena u Simki Katić deo je Ćosićevog razbijanja vanvremenskog mita o potrebi za muškim naslednikom.

Građenjem kompleksnog lika, ženi razapetoj između ličnih želja i surove realnosti, Sloboda iz epizode u epizodu oduševljava gledaoce, pokazujući svu raskoš talenta i snagu glumačkog izraza.

- Ova uloga za mene je bila veliki izazov jer nema dodirnih tačaka ni sa jednom koju sam radila. Simka predstavlja novo poglavlje u mojoj karijeri. Zadovoljna sam jer mislim da sam pokazala novi nivo glumačke zrelosti – kaže Sloboda i otkriva da joj je uloga ponuđena u specifičnom trenutku.

- Simka dolazi iz fantastične, ali vrlo teške i emotivne literature. Desila se u posebnom periodu mog života, kada sam izgubila oca. Ja sam, zapravo, mislila da neću imati snage da uplovim u nešto što će mi dodatno otežati svakodnevni život”.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina Hello! koji je u prodaji od petka 7. decembra.

Deana Đukić Promo