Miloš Biković u akcionim scenama bez kaskadera: Vežbao sam u privatnom životu!

Miloš Biković u akcionim scenama bez kaskadera: Vežbao sam u privatnom životu!

Autor: | 09/12/2018

0

Jedan od naših najpopularnijih i najzaposlenijih glumaca Miloš Biković (30) proslavio je sa ekipom “Južnog vetra” to što je film pogledalo već pola miliona ljudi. Taj uspeh, koji nije čest kod nas, Bikovića raduje jer, kako kaže, publika je prepoznala kvalitet i uloženi trud.

“Južni vetar” je značajan za njega iz razloga što je posle niza uloga zavodnika uverljivo dočarao lik momka s beogradskog asfalta.

– Bio je to iskorak za mene, koga ne bi bilo da se nisam oprobao u rolama romantičnih junaka, ali i izazov jer sam morao da ubedim sebe i kolege da mogu da iznesem tu ulogu. To mi je, kao umetniku, važno za dalji razvoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on Dec 4, 2018 at 7:37am PST

Miloš se u “Južnom vetru” nije libio da sedne za volan i izvede većinu akcionih scena bez pomoći kaskadera.

– Lično sam vozio u rikverc, ali u kontrolisanim uslovima. Brinuli smo o bezbednosti u saobraćaju. One najzahtevnije scene ipak su uradili profesionalci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Oct 6, 2018 at 10:33am PDT

Na pitanje kako je vežbao vožnju u rikverc glumac duhovito odgovara:

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

– Vežbao sam u privatnom životu, kada je brzo trebalo da dođem do parking mesta.

Dodaje da voli brzu, ali ne rizičnu vožnju jer ne želi da ugrožava svoj i tuđe živote. Zato se pre snimanja scena jurenja automobilima konsultovao sa ljudima stručnim za to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Nov 6, 2018 at 2:09am PST

– Na setu su s nama bili profesionalni vozači i njihovi saveti su mi značili. Na automobilu treba da se izvrše promene u kočionom sistemu kako bi moglo da se izvede sve ono što je prikazano u filmu. Današnji automobili imaju sistem koji ne dozvoljava da pravite kaskade. Te komplikovane kaskade s kolima uradili su profesionalni vozači.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Sep 10, 2018 at 12:32am PDT

U scenama sa vozilima uvek postoji doza straha, tvrdi Biković. Smatra da su retki glumci koji će poput Toma Kruza izvoditi vratolomije, većina angažuje dublere.

– Ako se sve pravilno proba pre snimanja, onda nema bojazni. Glumac samo treba da bude oprezan. Trudim se da sam uradim sve što mogu i da pre snimanja uvežbam sve trikove, ali nikada nisam radio komplikovane stvari u kakve se upušta Kruz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Sep 4, 2018 at 10:28am PDT

Izazovne su mu bile i scene u kojima go i bos trči po gradu.

– Nisam znao da li ću tako bos da nagazim na neko staklo, što mi je u kadru dalo dozu straha. Nije mi bilo lako ni da skačem sa terase sa tri-četiri metra visine, ali volim da probam nove stvari.

 

hellomagazin.rs Stefan Tomašević/ATA Images