Prvi intervju Kerol Midlton nakon 15 godina tišine: Bilo me najviše strah da ne izgubim svoju porodicu

Prvi intervju Kerol Midlton nakon 15 godina tišine: Bilo me najviše strah da ne izgubim svoju porodicu

Autor: | 05/12/2018

0

Britanski mediji naveliko analiziraju i bruje o neobičnom potezu majke Kejt Midleton. Otkako je pre 15 godina princ Vilijam počeo da se udvara njenoj ćerki, Kerol Midlton bila je oličenje diskrecije. Utelovljenje famozne britanske suzdržanosti. Nije komentarisala ni njihove probleme, niti curenje spornih Kejtinih fotografija s fakulteta, ni dolazak nove vojvotkinje u porodicu. Zato ne čudi da je najnoviji razvoj događaja prilično zbunio kraljevske krugove i one koji ih prate.

I pre nego što su se Kejt i Vilijam verili, zazirala je od slave koja je čeka i osim što je s vremenom postala važna figura u životu kraljevskog para, ona je jedina baka Kejtinim unucima, uglavnom je izbegavala središte pažnje. Daily Mail piše da su zato ova dva intervjua izazvala priličnu nelagodnost na kraljevskom dvoru.

Kerol je dala već drugi veliki intervju u samo dve nedelje pošto je 15 godina ćutala o svojoj porodici. 63-godišnjakinja je prvo dala intervju za Daily Telegraph, koji je objavljen preko vikenda u dva dela, a potom i za magazin Good Housekeeping. Premda je inicijalna ideja i povod bilo 30. rođendan biznisa Party Pieces, pokazalo se da je Kerol raspoloženija da razgovara o svojoj deci nego o svom poslu.

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraph otkrila je da će Božić provesti sa svojim ćerkama, sinom i unucima, ali i sa zetom Vilijamom o kojem nikada nije previše govorila.

- Imam dva predivna zeta, a nadam se da ću uskoro imati i predivnu snahu - rekla je misleći pritom na sina Džejmsa (31) koji se još uvek nije oženio.

Iako je danas u odličnim odnosima sa svojim zetom, Kerol je ipak priznala je da je netom pre kraljevskog venčanja imala određenih dilema i strahova.

- Bilo me najviše strah da ne izgubim svoju porodicu, ali to se ipak nije dogodilo. Ostali smo vrlo bliski - rekla je u intervjuu.

U intervjuu za Good Housekeeping, Kerol je rekla da se još uvek obraća ćerkama Kejt i Pipi, kao i sinu Džejmsu kad treba bilo kakav poslovni savet. Baka budućeg kralja, princa Džordža, otkrila je da joj je porodica uvek bila na prvom mestu.

I dok su brojni obožavaoci i pratioci kraljevske porodice jedva dočekali ovako nešto, postoje i oni koji sumnjičavo gledaju na ovaj nesvakidašnji potez. Tvrde kako postoje dva prikrivena razloga za ovo te kako je Kerol izabrala vrlo nezgodan tajming svog intervjua.

- Nisam selebriti niti želim da budem. Poznate osobe imaju svoju PR službu, ja ne trebam niti želim PR-a. Zapravo nisam tražila ništa od ovoga - govorila je Kerol pre desetak godina, kada je javnost saznala za vezu njene najstarije ćerke i britanskog princa Vilijama.

U međuvremenu je njena ćerka postala vojvotkinja, a na svet je donela i troje kraljevskih naslednika, od kojeg i najstarijeg, princa Džordža - budućeg kralja. Sve to nije promenilo stav gospođe Midlton koja se i dalje držala po strani i izbegavala razgovore s medijima. S godinama su ona i njen suprug Majkl Midlton postali učestali gosti kraljice Elizabete, a svoje poverenje pokazala im je i kada ih je pozvala na Royal Ascot.

Ali koji je razlog da Kerol baš sada da intervju?

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

Želi da vrati popularnost svoje ćerke

Dolaskom Megan Markl u kraljevstvo, popularnost se naglo s Vilijama i Kejt preselila na mlađeg brata Harija i njegovu izabranicu. Nakon sedam godina vladavine, Kejt je dobila žestoku konkurenciju, pogotovo u modnom smislu. Novine su sve više počele da prate novu članicu, a Kejt je pala u drugi plan.

Kada u proleće po prvi put postanu roditelji, Megan i Hari će ponovo biti tema broj jedan, a zajedno s njima i Dorija Ragland.

Skeptici smatraju kako je Kerol Midleton zbog toga upravo u ovom trenutku odlučila da da intervju, kako bi pažnju malo skrenula na sebe, svoju porodicu i svoju omiljenu ćerku Kejt. Takve sumnje pokazuju i oni koji veruju da su odnosi princa Čarlsa i porodice Midlton uvek bili nategnuti. Osobe bliske kraljevstvu znaju da se oni baš ne podnose te da se druže tek na službenim prijemima.

Upravo zbog takve slike, Čarls je odlučio da izgradi mnogo bolji odnos s porodicom nove snahe. Prigrlio je taštu svoga sina Harija, a iskazao se i kada je Megan otpratio do oltara u maju ove godine.

Tajming intervjua, prema mnogima je povezan i s navodnim sukobom Kejt i Megan o kojem već danima ne prestaje da se piše.

Nastavak na sledećoj strani

Promocija poslovnog carstva

Pošto je rodila svoje treće dete, danas 31-godišnjeg sina Džejmsa, Kerol Midlton sa suprugom (do tada pilotom) pokrenula je sopstveni posao. Otvorila je firmu koja prodaje materijale za zabave i tematske partije. Online prodaja naglo je rasla i dobro poslovala, a u vreme venčanja princa Vilijama i Kejt Midleton, doživela je procvat.

Procenjeno je da je tada, 2011. vredela 30 miliona funti. Ove godine poslovno carstvo porodice Midlton slavi 30. godina od osnivanja, pa mnogi razlog intervjua vide i u dobro osmišljenoj marketinškoj strategiji. Glavni i jedini direktori kompanije su Kerol i Majkl Midlton, a posao i dalje ide sjajno.

Prema pisanju britanskih medija, u ponudi imaju 7000 različitih materijala i artikala, od kojih se nedeljno naručuje barem 4000. Razumljivo, u praznično vreme prodaja se udvostručuje.

Bilo kako bilo, većina Britanaca stvorila je ipak pozitivnu sliku o majci vojvotkinje od Kembridža. Mnogi misle da je vedra, nasmejana, preduzetna i porodično nastrojena osoba te u njoj vide kako će u budućnosti da izgleda Kejt.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti

Pročitajte još