Marija Petronijević: Odrasla sam na selu, ta sredina me formirala i usadila neke potrebe u meni

Marija Petronijević: Odrasla sam na selu, ta sredina me formirala i usadila neke potrebe u meni

Autor: | 30/11/2018

0

Marija Petronijević, odnosno srpska Monika Beluči, kako su je pojedini mediji prozvali, novi je lik u seriji “Šifra Despot”, koja se prikazuje nedeljom na Pinku. U njoj tumači menadžerku restorana koja je prilično samouverena i ume da vlada situacijom.

- Zanimljivo je da se i u seriji zovem Marija. Direktan partner mi je Đorđe Marković i upravo sa njim, prvi put u ovom projektu i imam priliku da sarađujem. Ova uloga je suprotna od svega što sam radila, tako da je samim tim i veliki izazov za mene, kao i mogućnost da me gledaoci vide u nekom novom svetlu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra (@makeup.artist.aleksandra) on Jun 30, 2017 at 10:58am PDT


-Marija se potpuno razlikuje od svega što sam radila, ali da ne otkrivamo previše - zagonetna je glumica.

Uporedo sa “Šifrom Despot” reprizira se i serija “Selo gori, a baba se češlja”, u kojoj je Marija ostvarila zapaženu ulogu. Šta joj je ova serija u karijeri donela, a šta oduzela?

- Ne postoji događaj u našem životu koji je apsolutan. Dakle, sve što se oko nas dešava, a sa čim imamo kontakt nešto nam donosi i odnosi. Serija mi je donela nove ljude, a uzela godine u kojima sam živela ulogu “Selo gori...”.

Glumica se može pohvaliti da je radila sa velikim rediteljima, od Emira Kusturice do Radoša Bajića i da je dosta od njih naučila.

- Đordano Bruno i Galileo Galilej su živeli u sličnoj vremenskoj ravni i bavili se istim fenomenima. Na kraju su bili neuporedivi. Ostavili su beskonačno znanje i utabali put kojim će kasnije generacije načiti mnogo toga. Slično je sa Radošem i Kusturicom. Mogu slobodno da kažem da se oko njih sve okreće - kroz smeh priča umetnica.

U poslednje vreme Mariju nemamo prilike previše da vidimo u medijima.

- Da li je nužno da neko ko učestvuje u snimanju epizodnih ili nekih glavnih uloga bude prisutan i u drugim medijskim formama?! Mislim da ne i da je moje prisustvo srazmerno poslu koji radim, a dodatno mi odsustvo prija, dozvoljava mi da za to vreme naučim nešto novo.

Zanimljivo je da se lepa glumica okrenula i proizvodnji jagoda.

- Odrasla sam na selu. Verovatno da me je ta sredina formirala i usadila neke potrebe u meni, i kada se ukazala prilika, prateći unutrašnju potrebu, počela sam da radim i tu stvar koju volim. Divno je kada vidite nešto što dolazi kao proizvod vašeg rada i kada taj napredak možete svakodnevno da primećujete.

Marija ima svoju plantažu u blizini Požege i kaže da slobodno vreme posvećuje tom ne baš laganom poslu.

- Posao je, kao i svaki poljoprivredni posao, težak, a najteže mi pada, kao i svim poljoprivrednim proizvođačima, neizvesnost koju mogu doneti vremenske i ekonomske prilike, a što će kao posledicu dati otežan plasman proizvoda i neizvestan nastavak prozvodnje. Sve ostalo je nešto na šta se čovek navikne - ističe glumica i otkriva da joj je jagoda ukusna, da voli da je jede, ali i da joj nije omiljeno voće.

Hellomagazin.rs Mirko Tabasevic/Ataimages/Instagram

Najnovije vesti