Kraljevski razvod na pomolu: Brak budućeg prestolonaslednika Danske pred krahom?

Kraljevski razvod na pomolu: Brak budućeg prestolonaslednika Danske pred krahom?

Autor: | 27/11/2018

0

Sve su glasnija šuškanja kako u 14-godišnjem braku danske princeze Meri i njenog supruga, princa Frederika, u poslednje vreme nešto ne štima, a glasine idu toliko daleko da se priča kako više i ne žive zajedno. Ipak, svojim zajedničkim pojavljivanjima u javnosti, oni to pokušavaju u potpunosti da demantuju.

Stigavši zajedno na dodelu nagrada Crown Prince Couple's Prizes, smešili su se jedno drugome i zajedno pozirali. Na njihovim licima nije se mogao pročitati ni najmanji trag neslaganja ili loših odnosa, ništa od onoga što su tzv. stručnjaci za govor tela danima 'otkrivali' tamošnjim medijima.

 

- Istina je da, baš kao i svi bračni parovi, Fred i Meri prolaze trenutno kroz teško razdoblje. Situacija je poprilično napeta, a čak se šuška o tome da je moguć i razvod, zbog čega cela palata prolazi kroz poprilično stresno razdoblje, pokušavajući da reši situaciju - otkrio je izvor blizak danskoj kraljevskoj obitelji.

Navodno se cela situacija zakomplikovala pošto je ranije ove godine preminuo princ Henrik, a potom je i njen suprug, 50-godišnji princ Frederik u septembru otišao na operaciju kičme, pa je 'na leđa' 46-godišnje princeze Meri pao popriličan teret i puno novih angažmana i zaduženja.

Osim što je princeza, te ima kraljevske obveze, princeza Meri je i majka četvoro maloletne dece, 13-godišnjeg Kristijana, 11-godišnje Izabele i sedmogodišnjih blizanaca, Vinsenta i Džozefine, koja takođe traže svoj deo pažnje. Zbog svega toga navodno je ona sama poprilično rastrzana, u želji da savršeno odradi sve što joj je dato.

 

Braku budućeg kralja i kraljice zasigurno nisu ni pridonele glasine o njegovoj navodnoj vanbračnoj aferi s dadiljom njihove dece, a i sama Meri itekako oseća nostalgiju za svojom porodicom u Australiji, s kojima ni ove godine neće moći da proslavi Božić.

Ali, čini se kako će supružnici na kraju ipak da izglade svoj odnos, a to je otkrio i izvor blizak njima rečima:

- Meri voli Freda i želi da bude kraljica, a uz sve to itekako dobro zna da će njih dvoje odlično vladati Danskom. Svesna je da Fred to ne bi mogao da uradi bez nje, ne bi mogao da bude kralj bez nje, jednostavno moraju da prebrode ova teška vremena.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Najnovije vesti