Trajna torba za čistiju planetu

Trajna torba za čistiju planetu

Autor: | 26/11/2018

0

Mogu da hodam, ali nemam noge. Mogu da letim, ali nemam krila. Mogu da pravim buku, ali nemam usta. Mogu da ubijem i ljude i životinje, ali nisam oružje. Koristiš me svaki dan, a živeću mnogo duže od tebe. Šta sam ja? Odgovor na ovu zagonetku će vas možda iznenaditi, ali u pitanju je jedna plastična kesa!

Još od 1980. godine, kada su plastične kese prvi put uvedene u maloprodajnim lancima, one predstavljaju pravu pošast za prirodu. Pa tako je, samo jednoj plastičnoj kesi potrebno čak 1.000 godina da bi se ostavljena u prirodi razložila, a čak i kada se razloži od nje ostaju otrovne materije. Ovi podaci su neverovatni, pogotovo imajući na umu da se godišnje na svetskom nivou potroši između 500 hiljada milijardi i bilion plastičnih kesa, pa kada to pomnožimo sa nekoliko godina ne može a da nam se ne zavrti u glavi od toliko velikih brojeva. Nažalost, sve te kese uglavnom završavaju na deponijama, a s obzirom na to koliko su lagane i lako lete, potom završe i u rekama i morima kao hrana gladnih morskih životinja.

Kao kompanija koja svojom poslovnom politikom kontinuirano vodi računa o dobrobiti zajednice u kojoj posluje i nastoji da pozitivno utiče na ekološki odgovorno ponašanje kupaca, kompanija dm nastoji da se trudi da kroz projekte utiče na podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine kod kupaca. Tako je dm još od juna 2012. godine u Srbiji započeo sprovođenje ideje o smanjenju potrošnje jednokratnih plastičnih kesa i počeo sa isticanjem ekološki prihvatljivih rešenja koja su manje štetna za životnu sredinu.

Upravo zato u svakoj dm drogeriji moguće je kupiti dm trajnu torbu sa doživotnom garancijom. A u slučaju da se trajna torba pocepa, tu je mogućnost da je zamene u najbližoj drogeriji, naravno, potpuno besplatno. Na ovaj način, kompanija dm želi da pozove svoje kupce da se korišćenjem trajne torbe priključe borbi za trajno čistu planetu!

Svako od nas sada može dati svoj doprinos rešavanju ovog ekološkog problema nošenjem moderne pamučne torbe sa doživotnom garancijom koju je specijalno za vas osmislio dm.

hellomagazin.rs DM/Promo
Tagovi: DM drogerie